- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj la 70 de ani de la eliberarea întregului teritoriu al țării de sub ocupație străină

Mondial [1]Zeci de reprezentanți ai administrației locale, poliției naționale, locale, jandarmi, pompieri și ai forțelor armate, dar și oameni din partidele politice au participat astăzi, începând cu ora 10:00, la manifestarea prilejuită zilei Armatei Române. Evenimentul a fost dedicat împlinirii a 70 de ani de la eliberarea întregului teritoriu al țării de sub control străin.

Sărbătoarea a început cu intonarea imnului de stat, după care protopopul Lugojului, Ioan Cerbu, a oficiat slujba religioasă. Au urmat citirea mesajului Ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, după care oficialitățile au depus coroane de flori la monumentul „Alfa și Omega”, în fața căruia s-a desfășurat întreaga activitate.

„Ca în fiecare an, la 25 octombrie, armata este în sărbătoare. Astăzi se împlinesc 70 de ani de când au fost eliberate ultimele părți din teritoriul național de sub ocupația străină. Este un moment de bucurie pentru noi, de emoție, ne amintim cu respect de cei care și-au dat viața pentru țară, pentru că astăzi noi să trăim vremurile bune. La activitate au participat și asociațiile cadrelor în rezervă și retragere, populația orașului, copii, elevi. Este o dovadă că armata încă se bucură de respectul cuvenit, iar noi ne vom face în continuare datoria și vom încerca să ne ridicăm la nivelul așteptărilor patriei”,a declarat Locţiitorul Comandantului Batalionului 183 Artilerie „General Ion Dragalina” din Garnizoana Lugoj, locotenent Ciprian Puşcaşu.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea soldaților prin fața oficialităților, pe muzica de sărbătoare a fanfarei lugojene.