Ultima oră

[FOTO] Visul sau coșmarul unei nopți de vară! Vizită oficială la noul ștrand municipal, terminat și deloc inaugurat

Mondial

Câțiva stropi de ploaie păreau să strice deschiderea oficială a vizitei de lucru pe ultimul fost șantier al municipalității, cu ocazia vizitei oficiale de deschidere a ștrandului municipal.

Mai puțini decât stropii de ploaie au fost cei interesați să vadă ce a făcut mărețul conducător al orașului în cei șase (sau aproape șase) ani de lucru, garnisiți cu ceva milioane de euro, costul lucrărilor. Așadar, aceasta este cronica cârcotașă a unei vizite anunțate, la un ștrand deocamdată nefuncțional.

Ora 15.58: Doi consilieri și jumătate sunt prezenți la ștrand, jumătatea fiind Liviu Brîndușoni, care încă nu știa în ce postură se află acolo, de jurnalist, consilier local sau simplu cetățean, cu pedigree.

Ora 15.59: Portarul încearcă să explice consilierilor Crăciunescu și Barboni că de la 16.00 începe vizita, dar o voce semnalizează: ”Au voie, sunt consilieri locali!”. Replica vine imediat: ”Mă scuzați, nu am știut, îmi fac datoria”, adăugând mucalit: ”Poate ar trebui să ieșiți mai mult printre oameni, să vă știe lumea!” Ora 16.00: Primarul nu a venit și nici puhoiul de oameni așteptat, dar mai stăm, că nu e grabă. Râul cleanului sau cum se numește, curge liniștit, având clienți vreo cinci colaci. Cârcotașii spun că au fost umflate ”manual, cu gura”, că nu există tehnologie.

Ora 16.10: Avem cinci ziariști (și jumătate), trei consilieri (și jumătate), tot Brîndușoni încurcă statistica, doi polițiști locali, consilierul personal al primarului, Claudiu Chebici, șeful Direcției Tehnice, Cotizo Negruțiu, o doamnă angajată, un barman ”geamăn” cu cel de la cinematograf și, important, muzeograful Răzvan Pinca.

Au existat propuneri ca următoarea ediție de Noaptea Muzeelor să se desfășoare anul viitor la ștrand, că tot arată a muzeu.

Ora 16.20: Apar și lugojenii, o mămică cu doi copii, doi tineri care voiau morțiș să facă baie, dar cum nu au primit încurajări și nici măcar un zâmbet de la polițiștii locali, plus încă trei sau patru curioși. Numărul consilierilor s-a mărit brusc prin apariția lui Fedor Mașniță. Ora 16.30: Încep discuțiile serioase, Mașniță e priceput în construcții, Cotizo nu prea… Sau mă rog, nu are răspunsurile la el, dar mâine, la birou, dă orice informație. Nu răspunde nimeni la întrebarea de ce sunt 90 de stâlpi de iluminat când ștrandul se va închide zilnic la ora 18.00. Când doar iarna e întuneric la ora respectivă! Și finisajele nu sunt prea fine, unele chiar din topor!

Ora 16.35: Brîndușoni, jumate ziarist, jumate consilier local și de restul ”ce vrea el!” a filmat tot, vedeți ce și cum pe site-ul lui… Și nisipul de prin bazine, și țevile de la dușuri fixate în ciudă, și saunele liliputane, de maxim două persoane (fără burtă) și altele.

Ora 16.40: Șase, vine Boldea! Freamăt, chiot, ținute aranjate, dar… nu e șeful, doar doamna Jeni și nora. Un zâmbet elegant și o remarcă ”stați să faceți poze!”, plus o vizită fulger de 2,37 de secunde și gata. Din nou nu mai e Boldea la ștrand!

Ora 16.55: A început încet să cadă… câte un vizitator pe strada care duce spre ștrand, mai ales că parcarea din față e jalnică, plină de gropi, dar asta este un alt proiect multianual, programat să înceapă acum vreo trei ani de zile și care va porni anul viitor. Sau în 2021?

Ora 17.00: Lumea pleacă și promite că atunci când se va deschide ștrandul, anul viitor, să revină! Sunt cârcotași, sigur din statul paralel…

Cu tristețe, câțiva nostalgici au comentat la finalul vizitei: ”Când s-a inaugurat podul am fost peste 1000 și Bojin și Grapini și Sârbu, acum trei ani am fost câteva sute, am avut și dansatori și înotători, acum nu am adunat nici 50. Ce nerecunoscătoare e lumea asta, de la periferie la centru!”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on [FOTO] Visul sau coșmarul unei nopți de vară! Vizită oficială la noul ștrand municipal, terminat și deloc inaugurat

  1. Serviciul Salvamar 100% . Viata are prioritate fata de orice, chiar si de in fata voturilor. Mult Succes!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE