Ultima oră

[FOTO] Viitorii maeștri ai artei culinare de la Colegiul „Braniște”, în competiție pentru cel mai bun preparat tradițional

Viitorii bucătari ai municipiului Lugoj, elevi ai Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”, și-au demonstrat abilitățile culinare joi, 8 decembrie, în cadrul celei de-a doua ediții a concursului gastronomic organizat de maestrul Florin Kiss.

Desfășurat la Hotelul Dacia, evenimentul a adus laolaltă reprezentanți ai domeniului de la diferite licee din regiunea de vest, printre care elevi de la Colegiul Economic ”F.S. Nitti” din Timișoara, de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara și de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița.

”În acest an școlar am organizat cea de-a doua ediție a concursului gastronomic, prima având loc anul trecut. De data aceasta am zis să extind oarecum aria de selecție a participanților, astfel că am invitat elevi de la specializarea de Tehnician în gastronomie de la mai multe instituții educative. Am format șase grupe a câte trei elevi fiecare, iar fiecare grupă a avut de realizat un preparat de bază și un desert, ambele având caracter tradițional. Elevii sunt răsplătiți cu premii pe domeniul lor de activitate și cu diplome de participare. Noi prin această inițiativă în primul rând am dorit să le captăm atenția, să îi stimulăm să pună în practică cunoștințele teoretice dobândite la școală și pot afirma că au reacționat foarte bine. Am avut foarte mulți doritori, a fost nevoie să facem o selecție la nivelul școlii pentru a-i putea trimite ulterior pe cei mai buni să ne reprezinte”, a spus Ioan Borlovan, profesor instruire practică domeniul ”Alimentație Publică” de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Preparatele au fost jurizate de o echipă formată din șase membri, printre care maestrul bucătar Florin Kiss, chef Claudiu Colacec, alături de trei profesori de specialitate de la colegiul lugojean: prof. Nicoleta Muntean, prof. Silvia Pop și prof. Larisa Lupulescu.

”Pe mine mă interesează foarte mult gustul, să fie mâncarea gătită corect și mă interesează de asemenea calitatea ingredientelor. În cazul acesta, copiii acum nu au nici materie primă, nici farfurie, nici îndemânarea ori experiența ca să creeze o farfurie ca la televizor și atunci nu pun accent pe plating ci pun pe gust. Meseria de bucătar este foarte grea dar cu perseverență și seriozitate eu spun că se poate urma”, a declarat Chef Claudiu Colacec.

Conform organizatorilor, elevii au răspuns pozitiv provocării lansate, iar prin implicarea mai multor licee cursa a devenit mai alertă, elevii lugojeni dorindu-și să dea dovadă de profesionalism și implicare.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE