"> [FOTO – VIDEO] Proiect cu iz de telenovelă! Cartierul Militari rămâne cu probleme și fără terenul de acces în proprietatea municipalității – Redesteptarea

[FOTO – VIDEO] Proiect cu iz de telenovelă! Cartierul Militari rămâne cu probleme și fără terenul de acces în proprietatea municipalității

 [FOTO – VIDEO] Proiect cu iz de telenovelă! Cartierul Militari rămâne cu probleme și fără terenul de acces în proprietatea municipalității

Duelul între PSD+ALDE şi partidele din opoziţie (PNL+PMP) pentru luarea unei decizii în ceea ce priveşte principalul drum de acces amenajat spre cartierul de case Militari, de pe strada Timişoarei, a continuat joi, 25 ianuarie în cadrul şedinţei ordinare a Consiliul Local Lugoj, în prezenţa a câtorva locuitori din cartier, dar și a altor lugojeni, reprezentanți ai societății civile.

Aleşii locali nu s-au putut pune de acord nici la a patra încercare de vot a proiectului de hotărâre, iniţiat de primarul Francisc Boldea, prin care se urmăreşte aprobarea pentru: “solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Municipiului Lugoj, judeţul Timiş a unei părţi din imobilul 1252 situat în Lugoj, strada Timişoarei, nr. 124”.

Fiecare tabără îşi susţine cu îndârjire propria propunere şi exclude din start părerea celeilalte părţi. Grupul PNL, prin consilierul Bogdan Blidariu, a venit cu o nouă idee, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre şi refacerea acestuia într-o variantă nouă prin care să permită Primăriei Lugoj să cumpere imobilul şi terenul aferent de care are nevoie, această soluţie fiind considerată mult mai rentabilă pentru municipiu:

“Solicităm achiziţionarea terenului şi clădirii în cauză. La 16 euro cât este m.p. în zonă ar fi 136.000 de euro şi nu câteva sute de mii de euro cât ar valora apartamentele cedate dacă se aprobă schimbul. Armata a vândut clădiri în alte localităţi la preţuri modice, cum s-a întâmplat într-o localitate lângă Timişoara”, a spus Bogdan Blidariu.

Oferta PNL a fost categoric respinsă de către primarul Boldea care a prezentat în sprijinul său exemplul municipalităţii din Cluj-Napoca: 

“Nu are rost să cumpăram, dacă noi primim clădirea şi terenul gratis. Eu nu semnez. Nici nu e cadru legal să cumpărăm. Nu scot proiectul de pe ordinea de zi. Avem un exemplu ca al nostru care s-a întâmplat la Cluj în 2016”.

Contrele politicienilor au întins la maxim nervii locuitorilor prezenţi, din cartierul Militari.

“Îi rugăm pe consilieri să nu jignească. Nu înţeleg de ce faceţi 10 şedinţe pe acelaşi punct fără nici un rezultat. Nu mă interesează culoarea politică. Mă interesează condiţiile în care trăiesc eu în acest cartier pentru care plătesc o concesiune mare pe an. Noi vă plătim şedinţele. Să vă faceţi treaba”, a spus o proprietară din Militari.

“Vă bateţi joc de oameni” s-a auzit o altă voce din sală.

Primarul a anunţat că va pune proiectul respins pe ordinea de zi şi la şedinţa următoare. 

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: