Ultima oră

FOTO-VIDEO: Lugojul de sus. Imagini spectaculoase surprinse de DJI Inspire 1

DJI Inspire 1 este cea mai performantă dronă din lume la ora actuală

MondialO filmare realizată de o dronă ultra performantă face furori pe Facebook. Imaginile spectaculoase surprind câteva dintre cele mai frumoase locuri ale oraşului. Totul a fost filmat cu DJI Inspire 1, cea mai performantă dronă din lume la ora actuală. Filmuleţul a fost realizat de doi lugojeni, Mihai Ştefănescu şi Alin Velici. Primul este cel care a adus în Lugoj, în premieră, serviciile de gheaţă carbonică şi vulcani de interior, iar cel de-al doilea este unul dintre cei mai buni fotografi/cameramani din oraş. Acum două săptămâni, Alin Velici a achiziţionat şi el un aparat profesional 4K şi, împreună cu Mihai Ştefănescu, fac o echipă nemaipomenită, dovadă fiind clipul de prezentare al dronei, în combinaţie cu imagini aeriene surprinse în Lugoj.

“Dronele mi-au atras întotdeauna atenţia, dându-ţi posibilitatea de a vedea diferite peisaje/obiective turistice din unghiuri care, mergând pe jos ca un simplu turist, niciodată nu le puteai vedea în adevărata lor splendoare. Având o relaţie bună cu majoritatea fotografilor/videografilor din oraş, am considerat că, împreună cu ei, putem realiza imagini şi cadre spectaculoase cu oraşul nostru, în viitorul apropiat în ţară, iar unde legislaţia o permite, de ce nu, chiar în afara ţării. În concluzie, plăcere şi o curiozitate personală, mai ales vis-a-vis de această dronă ce am achiziţionat-o, fiind considerată cea mai performantă dronă la nivel mondial în momentul de faţă”, povesteşte Mihai Ştefănescu.

Filmări aeriene la evenimente cu drona

Cadrele impresionante, imposibil de realizat în alt mod arată acţiunea, spun povestea nunţii sau a oricărui alt eveniment dintr-o altă perspectivă. DJI Inspire 1 stă la dispoziţia tuturor celor care doresc imortalizarea amintirilor.

„O voi folosi, în primul rând, în scop personal, pentru realizarea imaginilor pe care mi le-am dorit întotdeauna. Însă, ţinând cont de faptul că este considerată cea mai performantă dronă la această oră, şi preţul a fost pe măsură. Sunt de acord cu ideea că întotdeauna calitatea costă, iar această dronă performantă a avut preţul pe măsura calităţii. De aceea, dacă vor fi solicitări pentru luarea unor cadre la diferite evenimente (spectacole, nunţi, botezuri, prezentări etc.), probabil voi încerca să mai amortizez din investiţie. Nu m-am gândit încă la un preţ exact, totul diferă în funcţie de complexitatea cadrelor, de locaţiile unde urmează să se realizeze filmarea”, a mai adăugat Mihai Ştefănescu.

Oferte pentru cei care solicită serviciile de gheaţă carbonică şi vulcani de interior

“Mă gândeam să ajut cu luarea unor cadre profesionale aeriene, în cadrul evenimentelor unde ne sunt solicitate serviciile de gheaţă carbonică şi vulcani de interior, undeva la jumătatea preţului care se cere în marile oraşe: Timişoara, Arad, Cluj etc. De exemplu, în Timişoara se cere 100 euro/ridicare. Asta înseamnă o baterie plină, care ţine undeva între 15 şi 18 minute, în funcţie de mai mulţi factori cum ar fi: temperaturile mai scăzute sau vânt mai puternic. Eu mă gândeam ca mirilor ce apelează la noi, la serviciile mai sus menţionate, să le oferim aceste cadre la 50 euro/ridicare”, explică Mihai Ştefănescu.

De ce cea mai performantă dronă din lume?

Are o calitate a filmării performantă, filmând inclusiv cu tehnologia de ultimă oră, 4K, adică o rezoluţie de 4096/2160, având posibilitatea chiar în timpul zborului, de pe tableta sau telefon, unde vezi live ceea ce vede camera, în calitate Full HD, să modifici setările video, respectiv să comuţi imaginea de pe 4K în Full HD şi invers. Braţele de pe care decolează, după decolare se ridică pentru a putea permite camerei să se rotească 360 de grade, să facă poze în orice direcţie, fără a prinde în cadru braţele dronei. Toate imaginile care le vede în zbor, sunt transmise live, pe tabletă sau telefon, în calitate Full HD. Se ridică undeva la 500 m înălţime şi merge la o distanţă faţă de controller între 1,5 şi 2 kilometri. Conţine cea mai inteligentă baterie făcută vreodată pentru aceste drone. Aceasta îşi calculează singură distanţa la care este faţă de locul de unde a decolat, iar când nivelul bateriei ajunge la cât are ea nevoie pentru a se reîntoarce de unde a decolat sau dacă iese din raza de acţiune a controller-ului, se întoarce imediat în locul de unde a decolat. E un „Safe Auto-Pilot”. Este prima dronă care poate zbura în interior, fără semnal GPS, având un laser şi un senzor care îi permite să vadă distanţa care o are până la nivelul podelei din încăperea în care se află.

Cei interesaţi pot intra pe facebook, pe „Eagle Eye Lugoj”, sau pot contacta următoarele numere de telefon: 0724/953198 – Mihai Ştefănescu sau 0724/199495 – Alin Velici. 
 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on FOTO-VIDEO: Lugojul de sus. Imagini spectaculoase surprinse de DJI Inspire 1

  1. Aberație maximă, cum sa fie cea mai performanta drona, este o jucarie in comparatie cu Mikrokopter

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE