Ultima oră

[FOTO – VIDEO] La vremuri noi, tot noi! Boldea primar, Galescu viceprimar, majoritate PSD în consiliu

MondialAtmosferă aproape de insuportabil la ședința de validare a Consiliului Local Lugoj, respectiv a primarului Francisc Boldea, cauza fiind aceeași ca în ficare vară…căldura. Lipsa climatizării din sala de ședințe a Primăriei Lugoj a făcut ca atmosfera să fie fierbinte la propriu, pentru că din alte puncte de vedere totul a fost liniștit și conform planului inițial. Singurul care a vrut să facă puțină ”răcoare”, dar era mult prea cald pentru ceva fiori reci pe șira spinării, a fost independentul Marius Martinescu, cel care pare să-și fi luat rolul de lider al grupul de independenți. Însă propunerile acestuia, două la număr, nu au fost acceptate de majoritatea din consiliu, care a și dorit astfel să arate din start cine decide.

Prima dintre ele s-a referit la comisia de validare, unde a încercat să-l introducă pe Liviu Brândușoni, mișcare sortită eșecului după ce pe cinci locuri au existat șase propuneri. Astfel că pentru acest mandat comisia de validare va fi formată din Iosif Crăciunescu, Constantin Savu, Ioan Haneș. Mihai Agache și Cristian Cornean.

O a doua propunere, respinsă în urma votului secret, a fost pentru poziția de viceprimar, unde Cristian Galescu l-a avut ca oponent pe Mihai Anghel, fostul coleg din TSD Lugoj. Majoritatea simplă, plus un vot, suficientă pentru numirea viceprimarului a reconfirmat fotoliul pentru Galescu, acesta având 11 voturi pentru (10 PSD și unul ALDE). Anghel a primit patru voturi, cel mai probabil trei de la independenți și unul de la PMP.

Trecând de clișeele fiecărui început de mandat, cu jurăminte rostite pe diferite tonalități, ședința consiliului local a validat și raportul de forțe în acest mandat, dacă este să ne luăm după discursul primarului Francisc Boldea.

”Am reușit, prin PSD, pentru prima oară după revoluție să depășim acel prag de zece consilieri, semn că programul nostru s-a detașat de celelalte programe, din care nimeni nu a reținut aproape nimic. De aceea am primit atât de multe voturi. Vrem să continumă programul de dezvoltare al Lugojului, să ne facem datoria pentru orașul nostru. Sunteți așezați în sală conform rezultatelor obținute, PSD pe cele mai multe locuri, liberalii acolo unde au stat, PMP pe locul fostului PPDD, iar independenții în colțul din stânga. Avem deja o alianță cu ALDE, există una cu PMP, administrativă, astfel că trebuie să lucrăm pentru Lugoj” a afirmat Boldea.

Acesta a aruncat săgeți și spre deputatul Sorin Stragea, afirmând că succesul social democraților în lupta pentru consiliul local a fost realizat fără ca parlamentarii să se afle pe listele de candidați, asftel că ei nu au ajutat în alegerile locale.

Consiliul local mai are de stabilit comisiile de lucru, iar grupările politice liderii acestora. Dacă la PNL sigur va fi Ioan Ambruș, la PMP cel mai probabil Cristian Cornean, PSD-ul, care a dorit să meargă pe mâna lui Gheorghe Bolog, va trebuie să aștepte să vadă dacă funcția de consilier nu este incompatibilă cu cea de director la CSM Lugoj, caz în care Bologa va trebui să opteze pentru una din variante. Plecarea acestuia din consiliu ar oferi, cel mai probabil, poziția de lider de grup lui Marius Baboniu sau Iosif Crăciunescu.

Am remarcat, pe locurile destinate invitaților, prezenta celei mai puternice voci din consiliu în mandatele anterioare, social democratul Nicu Bădina, promovat acum la județ. Deși simplu spectator acesta nu a putu să nu intre în mici șicane colegiale cu liberalul Mihai Agache sau independentul Marius Martinescu.

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE