Ultima oră

FOTO-VIDEO! Directorul care a salvat Clubul Copiilor atacă sistemul politic pentru înlăturarea din funcţie

Club nou 2Simona Berghin a fost directorul Clubului Copiilor din Lugoj timp de şapte ani. Chiar dacă în fiecare an a primit calificativul Foarte Bine din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi chiar dacă din punct de vedere managerial nu i s-a reproşat nimic, aceasta a fost schimbată din funcţie.

Mondial

Club vechi 1

Simona Berghin a fost directorul Clubului Copiilor din Lugoj timp de şapte ani. Chiar dacă în fiecare an a primit calificativul Foarte Bine din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi chiar dacă din punct de vedere managerial nu i s-a reproşat nimic, aceasta a fost schimbată din funcţie.

Fosta directoare susţine că nu îşi poate explica de ce a fost înlocuită. „Nu ştiu motivul pentru care nu am fost propusă şi în noul an şcolar pentru funcţia de director. Am încercat să mă regăsesc într-unul din criteriile formulate de către autorităţi, cele care au stat la baza numirii noilor directori. Activitatea mea din 2005 până în prezent se poate vedea în momentul în care cineva intră în instituţie, dispunem de o locaţie şi o bază materială modernizată 100% în ultimii şapte ani, activitatea educativ-recreativă a fost  bogată, variată şi adaptată permanent la nou şi la cerinţele copiilor şi părinţilor. Cred că am avut o bună conduită morală, nu sunt şi nici nu am fost implicată politic, singura politică pe care am făcut-o a fost aceea de a lucra în beneficiul copiilor şi în sprijinul părinţilor, de a le oferi alternative extraşcolare de calitate”, povesteşte Simona Berghin.
În prezent, Clubul Copiilor din Lugoj are trei corpuri de clădire complet reabilitate. Aici se găsesc 10 săli de curs, o sală de spectacol de 100 de locuri, trei birouri pentru personalul administrativ, 12 camere de cazare, o bucătărie, mobilier nou pentru toate spaţiile şi aparatura audio-video necesară. Clubul nu arăta deloc aşa în momentul în care Simona Berghin a venit la conducere, iar imaginile surprinse la momentul acela o pot demonstra. Întreaga reabilitare a clubului a fost realizată în patru ani.

VIDEO!

De asemenea, activitatea clubului a fost una foarte bogată în ultimii şapte ani. Doar în ultimul an şcolar, copiii au fost implicaţi în 29 de proiecte (naţionale, interjudeţene, locale, judeţene, regionale şi chiar internaţionale) cuprinse în calendarul activităţilor extraşcolare.

Dintre acestea, 15 au fost coordonate de Simona Berghin. „Cei mai în măsură să judece activitatea mea şi a colegilor sunt beneficiarii noştrii direcţi şi anume miile de copii cu care am lucrat. Tot efortul a fost depus pentru ei şi din acest punct de vedere nu am niciun regret. În zilele când am aflat de acestă decizie, pe reţeaua de socializare a fost postat un citat care se potriveşte foarte bine cu situaţia actuală: „Cand viaţa îţi dă 100 de motive ca să plângi, găseşte 1000 de motive ca să râzi”. Eu am găsit mai mult de 1000 de motive”, este de părere Simona Berghin.

Susţinere din ţară!

Coordonatoarea unui grup de elevi din Călăraşi care au participat în această vară la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii s-a arătat încântată de colaborarea cu Simona Berghin şi de organizarea clubului. Aceasta a trimis chiar un e-mail pe adresa redacţiei Redeşteptarea prin care o susţine pe Simona Berghin şi spune că „îmi doresc din tot sufletul, pentru mine, dar şi pentru copii, ca şi la următoarea ediţie a Festivalului să o găsim tot pe dumneaei la conducerea clubului”.
Noul director al Clubului Copiilor este Laura Munteanu.
Vă prezentăm mai jos un colaj de poze cu Clubul Copiilor înainte şi după reabilitare.

Înainte

Club vechi 1

Club vechi 2

Club vechi 3

Club vechi 4

Club vechi 5

 

După

Club nou 1

Club nou 2

Club nou 3

Club nou 4

Club nou 5

Club nou 6

Club nou 7

Club nou 8

Club nou 9

Club nou 11

Club nou 12

Club nou 13

Club nou 14

Club nou 15

Club nou 16

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE