Ultima oră

[FOTO] Trăgători de elită! Jurnaliștii de la Redeșteptarea au dominat Cupa Presei la Tir, cu punctaje de Olimpiadă

MondialCu prilejul Zilei Armatei Române, care va fi sărbătorită, ca în fiecare an, în 25 octombrie, Batalionul 183 Artilerie Mixtă “Ioan Dragalina” din Lugoj, comandat de colonelul Ion Teca a organizat în avans, joi, 18 octombrie, Cupa Presei la Tir și o întrecere fotbalistică la care au luat parte instituțiile de forță din municipiu: armata, poliția națională, poliția locală, jandarmeria și pompierii. Manifestările au fost găzduite de Poligonul de trageri de lângă Știuca și Sala Sporturilor “Lavinia Miloșovici”.

Trăgătorii din presă au lăsat pixurile la redacții și s-au prezentat pentru o ședință de tragere cu pistolul mitralieră, calibru 7,62, determinați să împuște și altceva în afara subiectelor senzaționale, de primă pagină, precum ținta de reglaj, tința piept, copacii din pădurea alăturată, aerul bine ozonat sau iarba din fața țintelor.

Pe o vreme plăcută pentru activități în aer liber, au semnat prezent pe aliniamentul de tragere Adelina Tomescu, Ion Moldovan, Cristian Ghinea, Dumitru Toma și Leontin Tîrziu de la săptămânalul Redeșteptarea, Alexandru Baranyai de la săptămânalul Actualitatea,  Ștefan Feșto și Daniel Scripcariu de la Ten Tv, Dardu Atanasiu de la postul de radio Kiss FM, Liviu Brîndușoni de la LugojOnline, și Toni Boldureanu de la LugojExpres.

Trăgătorii jurnaliști au fost împărțiți în două serii de câte patru și una de doi.

Fiecare a tras la două ținte: ținta de reglaj -trei focuri și ținta piept cu cercuri concentrice, de punctaj-cinci focuri.

Deși au trecut mulți ani de când au îmbrăcat uniforma militară, ziariștii au dat dovadă că nu au uitat tehnica de tragere, întrecerea fiind una extrem de disputată, cu un nivel de precizie foarte ridicat.

După executarea focului de către toți participanții, pentru locurile de pe podiumul de premiere s-au calificat Ion Moldovan și Cristian Ghinea, ambii la egalitate, cu 44 de puncte (din 50 posibile) și Leontin Tîrziu cu 42 de puncte.

Pentru stabilirea câștigătorului trofeului competiției s-au mai alocat trei cartușe de departajare (30 de puncte posibile) și câte o țintă pentru fiecare trăgător.

Rezultatele au fost uimitoare, ca performanță, chiar și pentru profesioniștii din armată și sportivii de la tir, care participă la competiții de top.

Diferența s-a făcut la un singur punct, cea mai bună precizie dovedind-o Cristian Ghinea, care a lăsat fără cuvinte întreaga asistență, făcând invidios orice militar sau trăgător de tir, de performanță, după ce a trimis toate cele trei cartușe repartizate, extrem de grupat, în cercul de 10 puncte (maxim de punctaj) din centrul țintei, totalizând 30 de puncte.

O precizie remarcabilă a avut și Ion Moldovan, care a cedat totuși primul loc, colegului său mai experimentat, după ce a atins cu două cartușe cercul de zece puncte, iar al treilea a străpuns cercul de nouă puncte, totalizând 29 de puncte.

De remarcat, în cadrul acestei ședințe de tragere, a fost prestația Adelinei Tomescu de la Redeșteptarea, singura prezență feminină, care a reușit să trimită toate cele opt cartușe repartizate în ținte, reușind să depășească în precizie, unii dintre colegii jurnaliști, care au împușcat orizontul, copacii, pământul sau ținta altora.

Premierea a fost făcută de colonelul Ion Teca, într-un cadru primitor și festiv la Casa Armatei, ceremonia fiind urmată de o gustare preparată la cazan.

“Mă bucur că am putut să organizăm această competiție, că am avut o asemenea prezență și că la rândul nostru am primit un răspuns atât de pozitiv. Ne propunem să continuăm acest gen de activități și în anii care urmează”, a spus colonelul Ion Teca.

În paralel cu tragerile din poligon, în sala de pe strada Caransebeșului, cei mai buni cunoscători ai sportului rege de la unitatea de artilerie, poliție, poliție locală, jandarmerie și pompieri au participat la un angrenant turneu de fotbal. Trofeul oferit de armată, ca organizator, a fost adjudecat de echipa Poliției Lugoj.

Pe doi s-au clasat pompierii de pe strada Făgetului. Podiumul a fost completat de echipa Batalionului 183 Artilerie Mixtă “Ioan Dragalina”. 

Golgeterul turneului a fost desemnat Alexandru Stoica de la echipa câștigătoare. 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.