- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Trafic blocat pe două străzi din Lugoj! Se ridică sensul giratoriu de la catedrală

Mondial [1]Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură de pe raza municipiului Lugoj a început de astăzi să prindă contur, zeci de muncitori demarând lucrările la sensul giratoriu din faţa catedralei ortodoxe din oraş. Încă de la orele dimineţii, după ce au închis perimetrul şi au deviat circulaţia, lucrătorii au început lucrarea prin îndepărtarea trotuarelor vechi peste care va răsări noua intersecţie. De asemenea, locaţia va fi complet curăţată, inclusiv asfaltul vechi urmând să fie decapat.

Pentru ca lucrările să se poată desfăşura repede şi în siguranţă, două străzi ce duc spre viitorul sens giratoriu au fost închise complet circulaţiei. Este vorba despre străzile Memorandului în totalitate şi Nicolae Bălcescu, închisă de la intersecţia cu Ştrandului până la intersecţia aflată în lucru. Traficul se desfăşoară pe străzile Episcop Dr. Ioan Bălan, Ştrandului, Plopilor, Liviu Rebreanu, accesul pe străzile închise fiind permis doar pietonilor.

„După promisiunea făcută, din data de astăzi au început lucrările la noul sens giratoriu de pe strada Ep. Ioan Bălan. Cred că lucrările se vor desfăşura conform graficului de lucrări, urmând ca în termenul de execuţie să avem şi sensul giratoriu. Ne cerem scuze participanţilor la trafic pentru inconvenientul apărut, dar îi rugăm să aibă îngăduinţă pentru că acest obiectiv va decongestiona într-adevăr circulaţia”, a declarat pentru Redeşteptarea Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul municipiului Lugoj.

Sensul giratoriu din faţa catedralei ortodoxe nu este singurul care a primit ordin de începere a lucrărilor în aceste zile. Tot în Lugoj, de data aceasta pe strada Buziaşului, va fi construită o altă intersecţie în cerc, care va permite accesul transportatorilor de mare tonaj spre curţile firmelor care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

Cele două sensuri giratorii vor costa municipalitatea 797 de mii de lei. Astfel, pentru intersecţia de la întâlnirea străzilor Bălcescu, Bucegi, Memorandului şi Ep. Dr. Ioan Bălan, suma alocată este de de 530.000 de lei, iar în cazul sensului giratoriu de pe Buziaşului, administraţia locală a alocat suma de 267.000 de lei.