Ultima oră

[FOTO] Andrei Nechita câştigă în premieră pentru Timişoara Cupa Max Ausnit

Cea de-a cincea ediţie a Cupei Max Ausnit la ciclism a fost cîştigată de rutierul Andrei Nechita, de la Cycling Team Timişoara. El a parcurs traseul de 118 km ai cursei, cu o diferenţă de nivel de aproape 1.000 de metri, într-un timp de două ore şi jumătate (2.30.56.063), urmat de bucureştenii Valentin Pleşea de la HC Power Team şi Marius Petrache de la CSA Steaua Devron. Nechita a mai câştigat şi ediţia precedentă, concurând pentru echipa din Tuşnad.

“Deşi traseul a avut mai puţine căţărări ca anul trecut, ritmul a fost foarte ridicat, din start şi până la sosire. Sportivii fac cursa, aşa că s-a dovedit solicitantă, până la finish. Nu a fost o cursă controlată, deja după primii 30 km au început atacurile şi au continuat până la final. Ştiam că există o căţărare aproape de sosire unde se decide cursa, aşa că am profitat de o zonă cu vânt pe lateral şi acolo, cu 20 km înainte de ultima căţărare, am evadat din pluton împreună cu alţi doi sportivi. La căţărare, am rămas singur şi aşa am trecut primul linia de sosire. Competitorii au fost cei mai buni sportivi din România, la care s-a adăugat o echipă puternică din Ungaria (n.r. -Mugenrace Team Prolog). Apreciez organizarea excelentă a ediţiei 2016 şi voi reveni şi la anul”, spune ciclistul Andrei Nechita, care a câştigat recent şi Turul Sibiului.

DSC00943 (Medium)

La categoria Elite Feminin, s-a impus Marike Tache din Budapesta, urmată de două sportive de la CS Otopeni: Adriana Szentgyorgyi – Ceauşescu şi Miriam Stan. În schimb, la juniori CS Otopeni a ocupat prima treaptă a podiumului, prin Emanuel Stan, urmat de Mihai Băbăiţă şi Cristian Bidilici.

O situaţie interesantă a avut loc la categoria Feminin Open, unde prima clasată, Monica Serachitopol (HC Cycling Team – Bucureşti), a scos un timp sub trei ore, mai bun ca al căştigătoarei categoriei Elite. Ea a fost urmată în clasament de Elena Fodor (CS Tibiscus Timişoara), Loredana Corina Butuc (HC Cycling Team – Constanţa) şi Andreea Corina Ioan (HC Cycling Team – Iaşi).

DSC00940 (Medium)

La întrecerea masculină (categoria 18-29 de ani), clasamentul a fost următorul: Leasu Daniel (HC Cycling Team), Roland Schmidt (Pro Racer Satu Mare), Ignat Eugen (HC Cycling Team). La următarea categorie (30-39 de ani), a avut câştig de cauză Marian Frunzeanu (HC Cycling), urmat de colegul de echipă Daniel Anghelache şi Andrei Cosmin Bidilici. În fine, la Masculin +40, primul a trecut linia de sosire Ştefan Morcov, urmat de Gyorgy Borbely şi Daniel Cattapan.

Laureaţii categoriei U23 Elite au fost, în ordine: 1. Emil Duma (Tuşnad Cycling Team); 2. Vlad Dobre 3. Andrei Barbu Nicola.

O menţiune specială merită frumoasa performanţă a primului ciclist paralimpic prezent la Cupa Max Ausnit. Este vorba despre Matican Theodor din Craiova, care a parcurs un traseu scurt de 42 km într-un triciclul de construcţie specială, în două ore şi patru minute.

Premiile acordate au fost în valoare de 6.000 de euro, inclusiv biciclete, telefoane mobile şi alte cadouri din partea organizatorilor. Cursa este organizată în memoria industriaşului româno-american Max Ausnit şi susţintă de familia acestuia, reprezentată la festivitatea de premiere de la Lugoj prin Steven Ausnit, sosit din SUA pentru eveniment alături de soția Ana şi nepoata Saskia Salak.

În final, o apreciere pentru eforturile încununate de succes ale organizatorilor – Roxana Alexa şi Alex Popa (ACS Ciclism Dumbrăviţa), Gabriel Olariu (A & O) şi celor o sută de voluntari care au asigurat traseul şi buna desfăşurare a cursei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE