Ultima oră

[FOTO] Târg cu bucate alese, gătite de elevii de la Colegiul „Branişte” pentru colegii lor din Turcia, Spania, Italia şi Portugalia

Pentru elevii Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște” din Lugoj, ziua de vineri, 9 octombrie, a avut o dublă însemnătate, prin marcarea a două evenimente importante pentru instituție, pe de o parte finalizarea Proiectului European IOT Digi Class, iar pe de altă parte, evidențierea Zilei Mondiale a Alimentației, prin diverse activități culinare, ambele desfășurate în cadrul aceleași acțiuni, la Universitatea Europeană Drăgan, începând cu ora 12:30.

”Astăzi încercăm să celebrăm două evenimente: ziua în care se finalizează Proiectul IOT Digi Class, mobilitatea din România și este ziua în care noi celebrăm la nivelul școlii Ziua Mondială a Alimentației, ziua oficială fiind 16 octombrie. Credem că este un moment oportun de a pune laolaltă calificări, chiar dacă ele sunt din domenii și din profile diferite; este un moment oportun ca profesorii și elevii să se cunoască unii pe alții, să schimbe păreri, experiențe. La nivelul instituției existând clasă de Alimentație Publică considerăm potrivit ca an de an, elevii care sunt de la domeniul acesta să marcheze această zi prin diverse activități. Am profitat de ocazie, cât sunt prezenți partenerii noștri internaționali și am pregătit tot felul de gustări specifice românilor dar și specifice bucătăriei țărilor partenere în proiect, astfel încât ei să se simtă oarecum mai aproape de casă și în același timp să simtă și ceva din spiritul românesc. Mi-a plăcut foarte mult că elevii au fost foarte deschiși la această propunere pe care profesorul de Alimentație Publică a avut-o, partenerii străini sunt foarte încântați de ideea aceasta și noi credem că va fi o combinație reușită între domeniul IT și domeniul acesta al alimentației. Noi dorim să asigurăm sustenabilitatea proiectului IOT Digi Class pentru că ne propunem să implementăm la nivelul școlii conceptul acesta de ”smart board (tablă inteligentă) ”, smart school (școală inteligentă)”, ”smart classroom (clasă inteligentă)”. Știm că tehnologia trebuie să fie folosită ca un instrument de învățare și știm că în secolul XXI elevii se bazează pe acest aspect. Doresc să mulțumesc colegilor din școală care s-au implicat activ în derularea cu succes a acestor două activități de astăzi și nu numai, și desigur partenerilor, sunt foarte mândru că avem asemenea parteneri foarte serioși și care își doresc ca la nivelul fiecărei școli să se implementeze ceea ce au învățat”, a declarat Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Membri internaționali ai proiectului, din Spania, Portugalia, Italia și Turcia, s-au arătat încântați de vizita făcută pe meleagurile României.

”Drept coordonator al proiectului Proiectul IOT Digi Class, mobilitatea din Turcia, pot spune că suntem încântați să ne aflăm în România, oamenii sunt foarte calmi, primitori. Încercăm să dezvoltăm un proiect în clase, ”școli inteligente”, iar parte a acestui proiect constă în colectarea informațiilor despre elevi și contabilizarea acestora pe un site web, pentru ca părinții să poată avea acces la situația școlară a acestora. Următoarea întâlnire va avea loc la Milano, Italia, în luna iunie. La finalul proiectului vom prezenta acest concept școlilor din Turcia, poate chiar va fi aplicat tuturor instituțiilor de învățământ din Turcia ori școlilor din alte țări. Închei prin a spune că România este o țară frumoasă, iar noi suntem fericiți să ne aflăm aici”, a spus prof. Ömer Yiğit, de la Kadri Șaman MTSO Mesleki Teknik Anadolu Lisesi din Mersin.

Creațiile culinare ale elevilor colegiului lugojean au fost degustate și evaluate de către partenerii din cadrul proiectului, pentru ca la finalul evenimentului să fie organizată o premiere menită să decidă cele mai gustoase bucate.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE