"> [FOTO] Studenţii timişoreni, „profesori” de prim ajutor la Şcoala Gimnazială nr. 4 – Redesteptarea

[FOTO] Studenţii timişoreni, „profesori” de prim ajutor la Şcoala Gimnazială nr. 4

 [FOTO] Studenţii timişoreni, „profesori” de prim ajutor la Şcoala Gimnazială nr. 4

Joi, 10 mai, la Şcoala Gimnazială nr. 4 a avut loc o acţiune a studenţilor medicinişti din Timişoara, adresată elevilor în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor elementar. Acţiunea se numeşte „Primul ajutor în şcoli” şi este organizată de European Medical Students’ Association CNSA –Timişoara, cu sprijinul Cavalerilor Templieri – OSMTH, comanderia Herculanum.

Cei patru studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişioara – specializarea Medicină Generală, au fost primiţi de directoarea Şcolii Gimnaziale nr.4, prof. Gabriela Sîrbu. Copiii au fost împărţiţi în patru grupe sau ateliere, iar studenţii au lucrat cu fiecare grupă în parte, demonstrând măsurile elementere de prim ajutor, care pot face diferenţa şi salva vieţi în situaţii de urgenţă.

„Suntem tineri medicinişti, pe care scopul comun de a salva vieți, i-a adus împreună. Proiectul nostru din cadrul European Medical Students’ Association -Timisoara (ONG) își propune să educe populația tânără de liceu sau facultate din judeţul Timiș, iar mai apoi în toată țara, în cazul situațiilor de urgență, mai precis în a acorda primul ajutor și să fie un exemplu pentru autorități, pentru a implementa un curs obligatoriu în școli de prim-ajutor.
Măsurile de prim-ajutor, esențiale oricărui individ dintr-o societate, nu îți sunt predate în mod normal în școală, în ciuda faptului că te poți confrunta cu situații limită în orice moment al vieții tale. De ce să fi prins nepregătit?
Am decis că e timpul să facem ceva în privința asta, și dacă nu noi, ca studenți la medicină, atunci cine să fie mai potrivit pentru schimbare?”, ne-a declarat studentul Filip Sebastian Soare, anul IV la Medicină Generală.

Colegele lui participante la proiect au fost Beatrice Boicu (an IV), Andreea Negrea şi Sabina Bilavu (an II).

Sponsorizare „cavalerească” de 3.000 de euro

Aşa cum spuneam, acţiunea s-a bucurat de sprijinul Cavalerilor Templieri – OSMTH, comanderia Herculanum.

„Ordinul militar al Cavalerilor Templieri din România, împreună cu Centrul de excelenţă Brad şi Comanderia Herculanum, a obţinut 3.000 de euro, o sponsorizare destul de importantă, care a fost oferită tinerilor noştri colegi, pentru a putea susţine activitatea în cadrul ONG-ului lor. E vorba despre acţiuni de prim ajutor în caz de stop cardiac sau caz de urgenţă medicală. Considerăm necesară o educaţie de prim ajutor în şcoli”, a declarat dr. Mircea Şerpe, comandant al Comanderiei Herculanum.

Prin acest proiect, lecţii similare au fost predate şi la Carani, Moldova Nouă, Sânandrei şi Crai Nou.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: