Ultima oră

[FOTO] Stoichescu şi Roşu au câştigat etapa de motocross, de la Lugoj

MondialMihai Stoichescu(28 de ani) şi Vlad Roşu(20 de ani) de la clubul Moto Extrem Lugoj au câştigat la categoriile profesionişti(MX1), respectiv amatori, etapa a patra a Campionatului Naţional Individual de Motocross, desfăşurată pe circuitul de pe dealul Hezerişului.

Mihai Stoichescu şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul general, la categoria MX1, unde a adunat 200 de puncte, după ce a câştigat ambele manşe din etapa lugojeană, concurând pe un motor Honda.

“A fost un concurs foarte greu pentru mine, pentru că am concurat accidentat, rana de la piciorul stâng, de săptămâna trecută încă îmi face probleme. Nu credeam că o să câştig. Trebuia doar să nu abandonez, am luat două medicamente puternice înainte de concurs şi când am ajuns pe pistă şi am văzut publicul care a venit să vadă cursele, am zis că nu mai contează ce am la picior şi am încercat să dau tot ce pot şi fac totul cât mai bine. Cel mai greu a fost în a doua manşă pentru că s-a adunat oboseala la picior, iar pământul s-a uscat şi motorul meu de 60 de cai nu mă prea avantajează în aceste condiţii. Dar până la urmă am reuşit să depăşesc toate greutăţile şi adversarii şi durerea”, a spus Mihai Stoichescu, care a luat o opţiune serioasă pentru câştigarea celui de-al optulea titlu naţional, până la finalul campionatului mai fiind programate doar două etape.

Vlad Roşu, la bordul unei motociclete Honda, a făcut la rândul său două curse de excepţie, reuşind să se impună în ambele manşe de concurs. Cu acest rezultat, tânărul pilot de la Moto Extrem Lugoj a preluat şefia în clasamentul general la clasa amatori, cu 175 de puncte, devansându-l pe ocupantul primului loc, până la etapa de la Lugoj, Marcel Vişoiu, cu 10 puncte.

La veterani, italianul Giampiero Borghetti, care a alergat pentru Lugoj pe o motocicletă Kawasaki, s-a clasat pe poziţia a III-a, după disputarea celor două manşe ale etapei a patra, dar şi-a păstrat poziţia a doua în clasamentul general adunând 168 de puncte, după Peter Gagyi de la CSM Bucureşti care conduce cu 200 de puncte şi care a câştigat ambele curse ale etapei de pe circuitul lugojean.

La clasa MX2, Alexandru Balasz care a concurat pentru Moto Extrem Lugoj pe Suzuki s-a clasat al II-lea după Istvan Balasz de la Steaua Bucureşti, care a câştigat ambele manşe.

Alţi doi piloţi ai clubului lugojean, Solyomon Szilard la clasa veterani, pe Kawasaki şi Ioniţă Marţian la amatori, pe Honda, au ocupat poziţiile şase, respectiv şapte ale clasamentului final al etapei.

Rezultatele obţinute pe circuitul de acasă, de clubul Moto Extrem, cresc şansele ca în acest an piloţii lugojeni să obţină două titluri naţionale la profesionişti şi amatori şi un titlu de vicecampion la clasa veterani.

“Anul acesta dacă nu se întâmplă accidentări sau probleme mecanice, putem să avem două titluri naţionale şi un loc de vicecampion. Consider că etapa de la Lugoj a fost una reuşită atât din punct de vedere al organizării, cât şi al rezultatelor. Sportivii şi-au făcut datoria, Stoichescu şi-a consolidat poziţia în clasament, Roşu a revenit pe prima poziţie, iar Borghetti a rămas pe doi”, a spus Liviu Jigmond, antrenorul şi coordonatorul piloţilor de la Moto Extrem Lugoj.

Celelalte categorii ale etapei au fost câştigate de Robert Krisztian Tompa, de la Şugaş Sf. Gheorghe la MX2-juniori, Ioan Chiujdea, de la Jitsu Zărneşti, la 50 cc-copii, Eross Koppany, de la Steaua Bucureşti, la 65 cc-copii şi Iasmina Stan de la Steaua Bucureşti, la 85cc-copii.

Următoarea etapă este programată pentru 26 septembrie, la Copşa Mică.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE