Ultima oră

Protest la Primăria Lugoj! Comercianţii de lactate au intrat în instituţie, dar nu au fost primiți de Boldea

Oamenii au venit să protesteze paşnic la primărie, însă văzând că nimeni nu îi bagă în seamă, după ce au explicat ziariştilor punctul lor de vedere, au intrat în incinta instituţiei pentru a cere socoteală edilului şef

MondialAproape 20 de comercianţi de lactate şi produse din lapte, ce şi-au desfăşurat activitatea în piaţa agroalimentară „George Coşbuc” înainte de intrarea acesteia în renovare, au protestat în această dimineaţă în faţa şi pe holurile primăriei Lugoj. Motivul protestului spontan este legat de licitaţia ce urmează să se desfăşoare pentru cele trei spaţii ce vor fi destinate vânzării de brânză în noua piaţă, spaţii insuficiente pentru numărul mare de comercianţi.

Oamenii au venit să protesteze paşnic la primărie, însă văzând că nimeni nu îi bagă în seamă, după ce au explicat ziariştilor punctul lor de vedere, au intrat în incinta instituţiei pentru a cere socoteală edilului şef.

„Noi nu o să mai avem locuri pentru vânzarea lactatelor şi brânzeturilor. Aşa ni s-a spus, iar dacă o să ajungem să închiriem unul din chioşcuri, nu ne dă posibilitatea să subînchiriem la colegii care sunt cu noi. Suntem plătitori de mese de peste 22 de ani, indiferent dacă a fost vreme bună, vânt, ploi, noi am stat, n-am comentat nimic, am acceptat condiţiile, dar acum când să avem condiţii, nu ni se oferă nimic”, ne-a declarat unul dintre comercianţii dezamăgiţi de numărul mic de spaţii destinate vânzării produselor din lapte.

Comercianţii spun că au plătit locurile pentru care luptă acum fără întârziere de fiecare dată, indiferent de condiţiile de multe ori precare în care şi-au desfăşurat activitatea.

„Vrem să vindem laptele cum l-am vândut până acum, nu să vină comerciantul să cumpere cu 80 de bani litrul şi vin în piaţă şi îl vând cu 25 (2,5 lei, n. red.), nu-i corect. Să vină unul care nu e producător, să vină să facă bişniţă, iar noi producătorii să nu ne putem vinde marfa ”, a mai spus un alt comerciant.

Vânzătorii se plâng că, odată cu reorganizarea pieţei, s-ar putea să se trezească fără loc unde să îşi vândă marfa. Mulţi dintre ei sunt dependenţi de comerţul de aici, fiind astfel o problemă de supravieţuire pentru cei aflaţi în această situaţie.

„Noi, micii producători, şi noi vrem să trăim, pentru că prin piaţă am trăit, în piaţă am cumpărat mesele şi de 25 de ani plătim, lună de lună, n-am rămas niciodată restanţi. De ce vrea să ne respingă?”, s-a plâns una dintre femeile venite la primărie.

Ajunşi în faţa biroului primarului, oamenii au fost puşi să aştepte, fiind atent păziţi de un poliţist local. Răspunsul a fost unul dezamăgitor pentru comercianţi, care nu au fost primiţi în audienţă de edil, deşi situaţia era una de interes imediat. Furioşi, aceştia au vrut la un moment dat să intre cu forţa peste Boldea, dar s-au răzgândit din dorinţa de a nu isca probleme de natură juridică.

Deşi primarul nu a dorit să vorbească nici cu presa, Redeşteptarea a cerut un punct de vedere administraţiei locale. Acesta a fost oferit în faţa ziariştilor de către purtătorul de cuvânt.

„Primăria va scoate 10 spaţii la licitaţie în noua piaţă agroalimentară George Coşbuc. Dintre acestea, trei sunt destinate comercializării de produse lactate”, a declarat Angelica Rus, purtător de cuvânt al primăriei Lugoj.

Licitaţia pentru cele zece spaţii comerciale are loc la 29 septembrie. Dosarele pentru licitaţie se depun până la 26 septembrie, ora 12:00. Caietele de sarcini se pot ridica la camera 112 din cadrul instituţiei.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

7 Comentarii on Protest la Primăria Lugoj! Comercianţii de lactate au intrat în instituţie, dar nu au fost primiți de Boldea

  1. Primarul Boldea respecta legea. Consiliul Local a adoptat o hotarare privind spatiile din piata agroalimentara si ele vor fi atribuite conform acestei hotarari, prin licitatie conform caietului de sarcini.

  2. Daca nu iese Ponta atunci DNA-ul va avea mult de lucru la Lugoj …

  3. precis acele locuri daca sunt limitate , le va obtine cine trebuie sa nu fim naivi 🙂

  4. Parca ar fi piata lui asa face! De ce nu tine cont de bietii oameni care erau acolo inca inainte de a fi el primar?! Asa va trebuie daca l-ati votat! Sa va fie invatatura de minte pentru alegerile viitoare!

  5. Piața nu este terminată, dar avem parte de primul scandal. Boldea, ca de fiecare dată este arogant!

    • am si eu o intrebare?tu ai muncit ceva la viata ta de tot comentezi de toata lumea? iti propun ceva decat sa comentezi….du-te in comentariu moderat la munca

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE