"> [FOTO] Sărbătoarea Unirii Principatelor! Lugojenii au încins hora în Piața Victoriei | Redesteptarea

[FOTO] Sărbătoarea Unirii Principatelor! Lugojenii au încins hora în Piața Victoriei

 [FOTO] Sărbătoarea Unirii Principatelor! Lugojenii au încins hora în Piața Victoriei

Miercuri, 24 ianuarie 2018, Primăria Municipiului Lugoj, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului, a organizat în sensul giratoriu din Piața Victoriei tradiționala horă prilejuită de Unirea Principatelor Române.

La eveniment au fost prezenți, alături de numeroși lugojeni, reprezentații Armatei – comandantul Garnizoanei Militate Lugoj, col. Ion Teca, veterani de război, membri ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere etc.

”Vă mulțumesc din suflet că vă găsiți astăzi în număr atât de mare aici, în Piața Victoriei. Este cel mai frumos lucru, acela de a transmite generațiilor viitoare datoria sfântă pe care o avem față de țară, față de statul unitar. Sărbătorim azi 159 de ani de la Mica Unire. În țara lui Cuza, românii s-au unit pentru prima dată într-un stat capabil să-i apere. Unirea Mică de la 24 Ianuarie 1859 a precedat Unirea cea Mare. Acesteia îi dedicăm anul centenar 2018, care va fi marcat cum se cuvine și la Lugoj”, a spus primarul Francisc Boldea.

Deși evenimentul îndemna la unire, dintre politicieni au fost prezenți doar consilierii PSD. Dansatorii Ansamblului folcloric ”Lugojana”, al Casei de Cultură a Municipiului, s-au prins în horă, invitând cetățenii prezenți să li se alăture. Momentul care cinstește Mica Unire de la 24 ianuarie 1859  este un prim eveniment important organizat în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, an cu semnificații profunde pentru națiunea română.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *