"> [FOTO] Sărbătoare la Anişoara Odeanu! Trei secole de existență celebrate prin teatru | Redesteptarea

[FOTO] Sărbătoare la Anişoara Odeanu! Trei secole de existență celebrate prin teatru

 [FOTO] Sărbătoare la Anişoara Odeanu! Trei secole de existență celebrate prin teatru

Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” din Lugoj aniversează anul acesta 300 de ani de existență, perioadă în care s-a aflat în slujba educației, formând oameni de vază ai societății lugojene.

Pentru a marca acest important moment, instituția de învățământ lugojeană a dat startul unui amplu proiect ce va acoperi perioada aprilie – septembrie 2018 și care poartă denumirea “Copiii în lumea teatrului”.

Proiectul a debutat zilele trecute cu Festivalul de Teatru, eveniment care a ținut timp de trei zile, la fel ca în poveștile copilăriei, pe parcursul cărora elevii Școlii Gimnaziale “Anișoara Odeanu” au fost foarte activi.

Luni, 23 aprilie, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu“, cei mici au prezentat publicului momente artistice deosebite, piese de teatru, dans și interpretare muzicală, sub coordonarea profesorilor care au muncit cu micuții pentru ca totul să fie la superlativ.

În cea de-a doua zi a Festivalului, elevii au participat la un Atelier de Teatru, la Casa Bredicenilor, susținut de către doi actori profesioniști, Daniela Bostan de la Teatrul Național Timișoara și Victor Bucur, actor la Teatrul de Operetă “Ion Dacian” din București și la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara.

Premierea celor mai talentați dintre elevi, cu veritabile abilități artistice, a avut loc în cea de-a treia zi a Festivalului de Teatru. Au obținut distincții, la categoria piese de teatru, clasa a II-a A, care a luat premiul I cu piesa “Călătoriile lui Gulliver”, sub coordonarea prof. înv. primar Mariana Fratuțescu. Premiul II a fost atribuit piesei “The Wall”, pusă în scenă de clasele a VI-a C și a VII-a C, coordonate de prof. Cristina Reiner, iar piesa “Un pedagog de școală nouă”, jucată de elevii din clasa a VI-a C, coordonați de prof. Denisia Dimulescu, a obținut premiul al III-lea.

S-au acordat și premii pentru interpretare, Amalia Teleabă din clasa a VI-a C a fost recompensată cu premiul I, Iris Istvan, din clasa a II-a A, a luat premiul II, iar David Popescu, din clasa a VII-a C, a obținut premiul III.

Copiii care au obținut premii pentru interpretare vor participa gratuit la tabăra ”Copiii în lumea teatrului”, în perioada 7-13 iulie, la Poieni Strâmbu.

”Proiectul se va finaliza în luna septembrie cu un spectacol aniversar. Pe parcursul proiectului, copiii vor participa la ateliere de teatru susținute de actori profesioniști, la audiții în cadrul cărora cei mai talentați elevi vor fi selectați pentru a face parte din distribuția acestui spectacol. Scenariul va urmări istoria celor 300 de ani ai școlii în paralel cu istoria orașului. Spectacolul va prinde contur în perioada taberei de la Poieni Strâmbu. Atelierele de teatru din timpul taberei vor fi susținute de actori profesioniști. La tabără pot participa și alți copii pasionați de teatru”, a declarat Dana Tipei, directoarea Școlii Gimnaziale Anișoara Odeanu.

Activitățile din cadrul proiectului ”Copiii în lumea teatrului” se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, Primăriei Municipiului Lugoj, Asociației “Educația – Fereastra Spre viitor”, Asociația “PRO 6” și SC Werzalit Lemn Tech SCS.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *