Ultima oră

FOTO – S-a tăiat panglica la noua secţie de Urgenţe a spitalului din Lugoj. Vezi când va funcţiona!

Lucrările la noua secţie au început anul trecut şi au fost finalizate cu câteva zile în urmă

MondialLuni, de la ora 12, la Spitalul „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a fost predat amplasamentul lucrării „Reamplasare Compartiment Primiri Urgenţe şi instalarea unui lift exterior”, parte a proiectului european de 1 milion de euro pe care unitatea din Lugoj îl desfăşoară împreună cu spitalul din Mako, Ungaria.

Lucrările au început anul trecut şi au fost finalizate cu câteva zile în urmă. La tăierea panglicii au participat reprezentanţii Spitalului lugojean, împreună cu oficialităţi locale. Un oaspete de seamă a fost doctorul Mihai Grecu, şeful UPU-SMURD Timişoara care a şi felicitat managementul pentru această importantă investiţie.

„Eu nu pot decât să mă bucur că la Lugoj va fi un Compartiment de primitri urgenţe funcţional. Noi suntem beneficiarii urgenţelor pe care colegii de la Lugoj îi trimit spre Timişoara şi e important ca aceşti pacienţi să fie corect asistaţi la prima lor staţie în sistem. Pe de altă parte, mă aştept să scadă numărul de pacienţi care vin la Timişoara”.

Coordonatoarea CPU Lugoj, medicul Gabriela Ianculescu, vede o secţie la standarde occidentale.

„Dacă facem comparaţie între ce este aici şi ce avem acum jos în subsol este o foarte mare diferenţă. Chiar se apropie foarte mult de ceea ce am văzut la Mako, doar că noi suntem o unitate mai redusă din punct de vedere al fluxului”.

Conform directorului unităţii, secţia va fi mobilată şi utilată până la finalizarea proiectului european, la 30 iunie. Accesul ambulanţelor la noile „Urgenţe” se face pe rampa exterioare, de unde pacientul este introdus direct în secţie fără a mai fi nevoie să ocolească întregul pavilion printre aleile pline de pacienţi.

Prima încăpere, din partea dreaptă a holului de intrare, este viitoarea sală de aşteptare. Va fi dotată cu toalete şi băncuţe pentru pacienţi şi aparţinători, apoi va include şi un birou pentru internări. Tot din coridorul care se leagă cu rampa se poate intra, ca într-un apartament decomandat, în sala de ghipsări, în blocul operator pentru intervenţii minore şi în sala principală pentru tratarea urgenţelor.

Aceasta din urmă va dispune de patru paturi, separate prin perdele, dintre care unul mai izolat va fi special pentru resuscitare. Pacienţii care nu sunt urgenţă de grad zero au pregătite două săli cu paturi, una pentru femei, cu baie şi duş, şi una mai mică pentru bărbaţi. În tavanul încă nefinalizat se poate zări sistemul de climatizare, cu aer rece şi cald, senzorii de fum şi în partea superioară a pereţilor termostate pentru reglarea temperaturii. O altă dotare spectaculoasă sunt uşile antifoc ce rezistă timp de 1 oră şi jumătate la flacără deschisă.

Pentru crearea unui flux continuu de deplasare a bolnavului, în capătul din stânga al coridorului s-a făcut conexiunea cu secţia de Radiologie, iar în partea dreaptă în spate, se află căminul liftului care va duce bolnavii direct la secţia de Chirurgie, ATI şi blocul operator.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on FOTO – S-a tăiat panglica la noua secţie de Urgenţe a spitalului din Lugoj. Vezi când va funcţiona!

  1. S-a inaugurat ca la noi, doar peretii si usile, fara aparatura medicala … Deh, graba mare cu campania asta electorala :)) Pe cand vine aparatura medicala poate mai asistam la o inaugurare :))

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.