- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Rotarienii vor continua colaborarea cu Spitalul Municipal „Teodor Andrei”

Mondial [1]Joi dimineaţă a fost semnat contractul de sponsorizare între Clubul Rotary Lugoj şi Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” prin care unitatea medicală lugojeană intră în posesia unui aparat infuzomat în valoare de 1.000 de euro, care va dota Compartimentul de Anestezie – Terapie Intensivă.

Clubul Rotary a fost reprezentat de Dr. Marius Bacskai Căpeţan, Bogdan Gaşpar, Adrian Ardelean, iar spitalul – de managerul Florin Voichescu şi dr. Delia Radu, medic primar anestezie şi terapie intensivă, coordonator Compartiment ATI.

„Mulţumim pe aceată cale firmelor, persoanelor fizice care ne-au ajutat, precum şi tinerilor de la Rotaract care s-au implicat în proiect. Sperăm ca, pe viitor, pentru că îl avem alături şi pe viitorul preşedinte Rotary, Bogdan Gaşpar, să avem o participare mai mare şi să aducem lucruri şi mai bune”, a spus în deschidere dr. Marius Bacskai Căpeţan, preşedintele în exerciţiu al Rotary Club Lugoj, care a priomis că rotarienii vor continua colaborarea cu Spitalul Municipal „Teodor Andrei”.

Dr. Delia Radu de la Compartimentul Anestezie – Terapie Intensivă a precizat că „ATI este una dintre secţiile cele mai tehnice din spitalul lugojean şi, în consecinţă, trebuie mereu să avem un upgrade la aparatura medicală. Acest aparat este primul infuzomat pe care îl avem în secţie. El este superior injectomatelor pe care le deţinem deja, pentru că se pune pe circuitul de perfuzie al pacientului ne permite să calculăm exact cantitatea de lichid pe 24 de ore. Acesta este un lucru foarte important, mai ales pentru pacienţii anurici, cei cu insuficienţe renale acute etc. În numele pacienţilor noştri, vă sunt recunscătoare”, a spus dr. Delia Radu. Ea a amintit că rotarienii au mai contribuit la dotarea secţiei cu paturi şi consumabile, ultima donaţie fiind în vara anului trecut.

„Mulţumesc rotarienilor locali, celor de la Muhlhausen şi celor din Anglia pentru sprijinul constant acordat spitalului nostru”, a spus la rândul său ec. Florin Voichescu, managarul Spitalului Municipal „Teodor Andrei”.

El a avansat ideea achiziţionării, a unui videogastroscop, aparat în valoare de 10.000 de euro, pe baze similare achiziţionării colonoscopului aflat deja în dotarea SML, cu sprijinul unui club Rotary din SUA.