- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Prima ediţie “Ocico Hipodrom”, pe placul lugojenilor!

Lugojenii s-au adunat astăzi, cu mic cu mare, în noul perimetru al pieţei de vechituri, aflat pe strada Traian Vuia, pe locul fostelor terenuri de fotbal.

Pentru că administraţia locală şi-a dat interesul, atât comercianţii, cât şi cumpărătorii au fost plăcut surprinşi de buna organizare. Cert e că dimineaţa târgul arăta mult mai bine decât cel de pe Oloşagului, unde bulibăşeala era la ea acasă.

De această dată, Poliţia Locală a dirijat autoturismele cumpărătorilor pe Câmpia Libertăţii, iar comercianţii şi-au putut amenaja standurile pe locuri bine delimitate, cu alei care să asigure fluxul oamenilor veniţi la cumpărături.

”E mult mai bine decât în piaţa de pe Oloşagului. Este o bună organizare”, ne-a declarat comerciantul Ioan Rădulescu. 

Traseele, la început greoaie, încep să fie cunoscute de cei care au reuşit să dea mai multe ture târgului.

”Pe Oloşagului ştiai că intri pe o parte şi ieşi pe cealaltă. Ştiai unde sunt cei cu ţoale, cei cu electrocasnice sau cei cu papucii. Acum este mai greu, dar le învăţăm noi şi pe astea”, ne-a spus lugojeanul Sorin L.

La buna organizare din prima zi de ”Ocico Hipodrom” a contribuit şi Poliţia Locală Lugoj, aflată la datorie încă de la sosirea primilor comercianţi.

”Noi am fost cu efective permanente încă de la ora 4 a zilei de 30 mai, dar şi în 29 mai am coordonat, pe durata întregii zile, activitatea acolo. Nu au fost niciun fel de probleme”, ne-a declarat Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj.

Reamintim că în perioada imediat următoare ”Ocico Oloşagului” va intre într-un amplu proces de reabilitare, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, care vor fi betonaţi, dotaţi cu grupuri sanitare şi birouri. Lucrările ar trebui finalizate până în luna octombrie.