Ultima oră

[FOTO] Pași spre carieră! Prezență numeroasă la Târgul Ofertelor Educaționale din Lugoj

Mondial

Organizat în fiecare an de către C.J.R.A.E. Timiș și I.S.J. Timiș, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” și găzduit de Universitatea Europeană ”Drăgan”, Târgul Ofertelor Educaționale: Pași spre carieră a reunit joi, 16 mai, instituțiile de învățământ din Lugoj, Recaș, Buziaș, Nădrag și Făget.

În deschiderea oficială a evenimentului au luat cuvântul directorii și reprezentanții celor opt instituții de învățământ din Lugoj și împrejurimi, prof. Dana Mihaela Petrov, inspector șc. gen. adj, precum și Francisc Boldea, primarul Lugojului.Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” dispune de 140 de locuri la liceu, respectiv câte 28 pentru fiecare clasă de matematică-informatică, intensiv informatică; matematică-informatică, intensiv engleză; științe ale naturii cu predare în limba română și o clasă cu predare în limba germană; filologie, bilingv engleză.

”Elevii de clasa a VIII-a ar trebui să vină la Brediceanu deoarece, dacă un tânăr dorește să învețe și să facă performanță, are aici toate condițiile necesare. Avem cele mai bune rezultate din oraș la olimpiadele și concursurile naționale, precum și la examenul de bacalaureat. Nu există niciun motiv pentru care să nu aleagă Bredi”, explică Ioana Godeanu și Carla Vlaiconi, eleve ale liceului.

Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” dispune de 140 de locuri la specializările matematică-informatică intensiv; științele naturii, engleză intensiv; științele naturii; bilingv engleză-franceză și filologie, ucraineană.La Școala Postliceală sunt disponibile două clase cu specializarea Asistent Medical Generalist.

”Sunt în clasa a X-a A , matematică intensiv și pot spune că la Hasdeu avem cel mai bun profesor de informatică din Lugoj, domnul Ladislau Torok. De asemenea, profesorii de aici sunt foarte umani și ne acordă libertate în comunicare, atâta timp cât și noi suntem serioși cu ei. Nu venim cu frică la oră, există o relație foarte bună profesor-elev la noi”, spune Sergiu Câmpureanu, elev la Hasdeu.Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” oferă viitorilor elevi cursuri la zi, respectiv 28 de locuri la profilul Servicii.

De asemenea, liceul dispune de 84 de locuri la învățământul profesional de stat, cu două clase cu domeniul Mecanică și în una în domeniul Electric, precum și 84 de locuri la seral, profil Tehnic și Servicii și alte 56 de locuri la învățământul postliceal cu taxă, profilurile Tehnic și Servicii.

”În ciuda a ce se crede, liceul nostru este foarte bun, cu profesori bine pregătiți care își dau silința să ne ofere chiar și lecții de viață. Avem un psiholog foarte bun care ne ajută. În adolescență trecem printr-o mulțime de schimbări și pentru majoritatea liceul vine ca un șoc, de aceea e foarte important ca elevii să aibă un îndrumător”, ne-a declarat eleva Claudia Novac.O ofertă foarte bogată are și Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” care oferă viitorilor elevi clase a câte 28 de locuri la liceu, domeniile Electronică și automatizări și Turism și alimentație, la Școala profesională, domeniile Turism și alimentație, Economic și Industrie textilă și pielărie, precum și două clase a câte 28 de locuri la seral.

”Liceul nostru oferă foarte multe oportunități, atât pentru fete cât și pentru băieți, iar profesorii de aici sunt deosebiți. Avem și foarte multe proiecte europene. Ca elev la Braniște ai șansa să mergi în diferite țări la practică, învățăm multe lucruri noi și îmbinăm utilul cu plăcutul”, explică elevele Georgeta Pisan și Giorgiana Burdulea.Situat într-o zonă pitorească, Liceul Tehnologic ”Traian Grozăvescu” din Nădrag dispune de 28 de locuri la profilul tehnologic, 28 de locuri la profilul uman, cu frecvență redusă și 28 de locuri la seral.

La Târg a participat și Liceul Teoretic Recaș care pune la dispoziția elevilor două clase a câte 28 de locuri la profilul Științe ale naturii.

Cei interesați să studieze într-un oraș stațiune, cu numeroase oportunități de petrecere a timpului liber pot alege Liceul Teoretic Buziaș, unde sunt disponibile 28 de locuri la clasa cu profil real și alte 28 la clasa cu profil umanist.Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, instituție de învățământ cu rezultate foarte bune la olimpiade și concursuri, pune la dispoziția elevilor de clasa a VIII-a şase clase pe fiecare nivel de studiu pentru profilurile Real, Umanist și Servicii. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor

”Am venit aici să promovăm Ghidul ilustrat al elevului realizat de Consiliul Național al Elevilor împreună cu forum Apullum și Unicef. Prin acest ghid elevii sunt informați asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au, într-un mod interactiv, ușor de înțeles”, precizează elevul Raul Rusu.Viitorii liceeni s-au arătat interesați de instituțiile de învățământ ale căror cursuri le vor urma în curând și au discutat cu viitorii lor colegi, din generațiile mai mari, cu privire la opțiunile pe care le au la fiecare liceu.

Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment numeroase momente artistice, precum dansuri populare, dans modern, poezie în grai bănățean și canto, recitaluri de vioară, pian la patru mâini și recital coral ai căror protagoniști au fost elevi ai instituțiilor de învățământ din Lugoj și împrejurimi.Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.