"> [FOTO] Non-formalul vine la sat! Proiect de vacanță pentru 120 de copii din județul Timiș – Redesteptarea

[FOTO] Non-formalul vine la sat! Proiect de vacanță pentru 120 de copii din județul Timiș

 [FOTO] Non-formalul vine la sat! Proiect de vacanță pentru 120 de copii din județul Timiș

Educația non-formală a prins rădăcini și în România. Părinții, dascălii, dar mai ales voluntarii au înțeles cât este de importantă și aleg să se implice în acțiuni menite să facă vacanțele copiilor mai interesante. În acest sens, voluntarii AlternativEd au organizat programul de vacanță ”Non-formalul vine la sat!”, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Arhitectură.

Proiectul, aflat la a doua ediție, s-a desfășurat în prima jumătate a lunii iulie și a reunit 20 de voluntari și 120 de copii din satele Criciova, Jdioara, Cireșu, Balinț, Bodo, Târgoviște și Fădimac care s-au bucurat împreună de ateliere creative și interactive, jocuri și concursuri, vizionare de filme în aer liber care au permis conectarea informațiilor nou descoperite cu mediul înconjurător, cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc.

Voluntarii asociației AlternativEd, Rebeca Taşcau, Ioana Godeanu, Jessica Polk, Anda Subțire, Iasmina Petcu, Timea Laczko, Oana Subțire, Mihai Arjoca, Bogdan Maximilian, Armina Anderca, Lisa Popescu, Andrada Paraczki, Alice Cania, Miruna Știucă, Armin Cordoş, Amanda Repede, Anca Poruţiu, Andreea Drumen, Evelina Frăţilă și Bianca Căpățână, au organizat și desfășurat în totalitate proiectul „Non-formalul vine la sat!”. Este prima activitate gândită și implementată în totalitate de ei, iar tinerii sunt hotărâți să nu se oprească aici.

”Anul acesta au avut mână liberă, să zic așa, și au reușit să facă ceva frumos. Unii dintre ei au experiență în voluntariat la AlternativEd,  alții sunt la prima participare, dar împreună au creat o echipă de nota 10”, spune Camelia Popescu, coordonator AlternativEd.

Școala de vară reprezintă o alternativă de vacanță educativă și recreativă, apreciată atât de către cei mici, cât și de părinți și de cadrele didactice.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: