- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Nesimţire cruntă din partea unor lugojeni! Alte două noi gropi de gunoi lângă sala de sport şi o benzinărie din oraş

Mondial [1]Nesimţirea pare că nu are limite pentru lugojenii care refuză să arunce gunoiul acolo unde îi este locul. Recent, alte două gropi de gunoi clandestine au apărut în oraş. În primul caz este vorba despre parcarea din spatele Sălii Sporturilor „Ioan Kunst Ghermănescu” de pe strada Timişorii. Aici, mormanele de gunoaie au apărut recent, fiind alcătuite din cutii goale de electronice, crengi de copaci, resturi de la alimente, dar şi mobilă veche şi alte deşeuri.

La fel este situaţia şi în spatele staţiei de benzină OMV, tot de pe strada Timişorii. Acolo, aşezate de-a lungul unei clădiri dezafectate, stau înşirate zeci de kilograme cu deşeuri menajere. Poliţiştii locali sunt depăşiţi de situaţie, aceştia fiind în continuă patrulare pentru a-i depista pe cei care aleg să îşi bată joc de mediul înconjurător şi să arunce resturile pe unde apucă.

„Acest fenomen de aruncare a gunoiului pe raza municipiului Lugoj în ultima perioadă a devenit un obicei prost, pregnant, pe care încercăm să-l stăvilim cumva. Cuantumul amenzii, după modificarea hotărârii de consiliu local, a crescut şi se situează între 500 şi 2.500 de lei”, ne-a declarat Florin Dumitru, şeful Poliţiei Locale Lugoj.

Cazurile de gropi de gunoaie clandestine se înmulţesc de la o zi la alta. Mai mult, chiar dacă Salprestul a făcut curat în multe dintre aceste locuri, oamenii nu se dezvaţă prea uşor, locaţiile fiind din nou folosite după curăţare pentru aruncarea de resturi de toate felurile. Un exemplu este cel de la groapa de la intrarea în oraş dinspre Victor Vlad Delamarina, acolo unde, la nici o săptămână de la strângerea gunoaielor, alte deşeuri au fost depuse în mod ilegal în acelaşi loc.