"> [FOTO] Musafiri la redacție! Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 au venit să afle cum se face ziarul | Redesteptarea

[FOTO] Musafiri la redacție! Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 au venit să afle cum se face ziarul

 [FOTO] Musafiri la redacție! Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 au venit să afle cum se face ziarul

Redacția ”Redeșteptarea” a avut parte astăzi, 23 mai, de o vizită din partea elevilor clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj. Cei mici au venit însoțiți de prof. înv. primar Ana-Maria Petrescu și au dorit să afle care sunt pașii care trebuie urmați înainte ca ziarul să vadă lumina tiparului.

Elevilor li s-a explicat ce presupune munca de redactor, de la munca pe teren la știrea propriu-zisă, apoi au învățat lucruri interesante despre partea de tehnoredactare și corectură. Deși au vârste fragede, copiii s-au arătat foarte interesați de lucrurile aflate și au privit cu multă curiozitate redacția, punând tot felul de întrebări inedite.

Pentru a înțelege că și matematica are un rol important în viață, cei mici au vizitat departamentul de contabilitate și pe cel administrativ, apoi s-au îndreptat spre compartimentul de marketing unde li s-a explicat cum ajunge o reclamă în paginile ziarului.

Și pentru că o astfel de vizită, cu un volum mare de informații, poate să devină uneori destul de solicitantă, micuții au fost răsplătiți cu o surpriză dulce, fiecare primind câte un baton de ciocolată.

 

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *