Ultima oră

FOTO – Modelul lugojean Diana Dalban face furori în Tokyo. S-a adaptat perfect la viața din Japonia

Diana a semnat un contract cu o agenţie din București care a trimis-o la Tokyo pentru prezentări de modă, iar din luna iulie este acolo şi participă zilnic la castinguri şi şedinţe foto

MondialLugojeanca Diana Dalban în vârstă de 25 de ani, a terminat liceul la Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” şi Facultatea Politehnica Timișoara, timp în care a făcut şi modeling, ajungând să lucreze cu agenţii de modă din România, Italia, Maroc şi Japonia. Cariera şi-a început-o acum şase ani, participând la concursuri de frumuseţe unde a fost remarcată, iar ascensiunea ei a fost treptată.

„Fac modeling de mai bine de 6 ani, timp în care mi-am continuat și studiile la Facultatea Politehnica Timișoara. Mi-am început cariera participând la concursuri locale de frumusețe, apoi mi s-a oferit un contract pentru o companie de cosmetice, iar de acolo lucrurile au evoluat treptat. În principal am lucrat în România, studiind în Timișoara m-am concentrat mai mult în zona aceasta. Am mai avut ședinte foto și în afara țării cum ar Veneția, Marrakesh (Maroc) şi Deșertul Sahara. Partea frumoasă a modelingului este că poți călători și vedea locații deosebite. Am avut norocul să lucrez cu nume destul de importante din industria modei naționale și internaționale, cu oameni talentați și plini de imaginație.”, spune Diana.

Anul acesta Diana a semnat un contract cu o agenţie din București numită DEJAVU Models Management care a trimis-o în Japonia la Tokyo pentru prezentări de modă, iar din luna iulie este acolo şi participă zilnic la castinguri şi şedinţe foto. Deşi lucrează de dimineaţa şi până seara, Diana nu se plânge şi vede mereu frumuseţea acestei meserii.

„Viaţa de model este una frumoasă, dar se și lucrează mult. În momentul în care te decizi să faci asta trebuie să te aștepți să fi plecat de dimineața până seara de acasă, iar a doua zi să fii fresh și să o iei de la capăt. DEJAVU Models Management este o agenţie în care am multă încredere și observ că sentimentul este reciproc. Cu toate că nu am înălțimea necesară unui model internațional, au investit mult timp în mine și au făcut posibile plecările mele în afara țării în condițiile pe care mi le doream. Am mai colaborat în trecut și cu alte agenții mari din România, dar aici mă simt ca într-o familie și mă simt norocoasă pentru asta.”, a mai povestit Diana.

Diana Dalban a apărut şi pe coperta câtorva reviste celebre, însă îşi aminteşte cu drag de prima copertă a revistei Leon, una dintre cele mai cubnoscute publicații de gen din Tokyo, pentru care a pozat chiar în ziua în care a ajuns în Tokyo.

“De-a lungul timpului, s-au stârns pe raftul meu câteva reviste în care am apărut. Am amintit de Leon, deoarece a fost prima mea apariție pe coperta unei reviste de o asemenea anvengură, având în vedere că în Tokyo locuiesc peste 30 milioane de persoane. Am avut castingul pentru această revistă în prima zi în care am aterizat în Tokyo şi acest lucru m-a motivat foarte mult pe parcursul şederii mele.”, a mai precizat lugojeanca.
”Mi-a luat ceva timp până să-i deosebesc pe japonezi”

Diana Dalban se află la Tokyo de patru luni şi spune că s-a adaptat foarte bine la stilul de viaţă de acolo, deşi la început nu putea să distingă oamenii fiindcă avea impresia că toţi arată la fel.

“Japonia este inedită. Diferită de orice ţară în care am mai fost. În prima săptămână mi se părea că întâlnesc aceiaşi oameni la fiecare casting, mi-a luat ceva timp ca să mă obişnuiesc cu trăsăturile fiecăruia şi să pot să îi disting unul de celalalt. Nu am probleme de adaptare într-un spaţiu nou. Cea mai mare provocare pe care o poţi avea în viaţă este să poţi să începi de la zero în orice moment. Aşa m-am simţit oriunde am lucrat. Japonezii sunt foarte politicoşi şi lucrează foarte mult, aşa că mă aşteptam să fie, de asemenea, şi nişte oameni mai reci, dar m-am înşelat. Am lucrat cu o echipă de japonezi care într-adevăr lucrau mult, dar te făceau să te simţi ca într-o familie. Am legat prietenii cu mulţi oameni acolo care abia aşteaptă să vină să viziteze România, datorită imaginii pe care le-am făcut-o despre ţara mea natală.

Încă de la prima întâlnire cu Japonia, Diana a rămas impresionată de cultura acestei ţări.

“Am rămas profund impresionată de templele lor. Pe lângă arhitectura copleşitoare, starea profunda de calm şi fericire care te cuprinde este de nedescris. Parcurile japoneze sunt superbe, iar toate acele blocuri de zeci şi zeci de etaje te fac să te simţi aşa de mic şi de binecuvantat că ai ajuns să lucrezi într-un asemenea loc. În weekenduri pe străzile principale din Tokyo poţi vedea fel şi fel de festivaluri cu specific japonez, cu femei şi barbaţi în kimono-uri, cântând şi dansând, samurai, ninja, de toate. O adevarată bucurie vizuală. Mâncarea japoneză a devenit una din preferatele mele, atât de diferită şi de gustoasă. Am încercat de toate sushi, ramen, soba noddles, tempura, prăjituri, incredibile toate. Tokyo rămâne una din cele mai frumoase experienţe din viaţa mea şi datorită oameniilor pe care i-am întâlnit şi cunoscut mă voi reîntoarce de fiecare dată când voi avea ocazia.”, a mai spus modelul, Diana Dalban.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE