"> [FOTO] Medicina și cultura, mână în mână la cursul festiv al absolvenților Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" | Redesteptarea

[FOTO] Medicina și cultura, mână în mână la cursul festiv al absolvenților Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”

 [FOTO] Medicina și cultura, mână în mână la cursul festiv al absolvenților Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”

Prima promoție a absolvenţilor Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, specializarea Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie, a sărbătorit marți, 22 mai, de la ora 13, în incinta Teatrului ”Traian Grozăvescu” din Lugoj, încununarea cu succes al celor patru, respectiv trei ani de studii.

Sala Teatrului a devenit neîncăpătoare pentru tinerii absolvenți, care au venit însoțiți de părinți, prieteni sau colegi, iar evenimentul a reunit momente artistice susținute de elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Filaret Barbu” și un moment muzical deosebit dăruit lugojenilor de către invitata de onoare, mezzosoprana Aura Twarowska, care a onorat cu prezența la invitația prof. dr. Ramona Amina Popovici, organizatorul evenimentului.

De asemenea, unul dintre cele mai apreciate numere a fost cel ar Corului Armonii, de la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”, dirijat de Claudia Crețiu. Micuții au reușit să ridice sala în picioare și să le insufle absolvenților multă voie bună, așa cum se cade la un astfel de eveniment.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut primarului Lugojului, Francisc Boldea care vorbit și despre proiecte actuale și viitoare pentru Lugoj.

”Avem spital pavilionar, destul de greu de manageriat, de gestionat, dar sperăm ca în câțiva ani să nu-l mai recunoașteți. Pentru asta ne trebuie înțelegerea tuturor. A zis domnul rector că am investit mult în cultură și în sănătate în ultima perioadă. Nu destul. Și mai mult ar trebui să facem. Voi cei 75, cei 66 care ați mers non-stop, ați făcut o mare bucurie orașului și vă mulțumesc din suflet. Meritul este al vostru și al profesorilor voștri. Meritul este al Colegiului ”Brediceanu”, al Colegiului Tehnic ”Braniște” și al Spitalului Municipal Lugoj, în limita posibilităților. Cred că s-a făcut un lucru foarte bun. Nu am crezut că o să asist astăzi și o să văd o sală arhiplină”, a comunicat Francisc Boldea absolvenților.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean nu a fost prezent, dar a ținut să transmită absolvenților gândurile sale bune.

Meritul principal pentru derularea acestui program de medicină de la Lugoj revine domnului rector prof. univ. dr. Marius Raica, lucru imposibil de realizat de unul singur, mâna sa dreaptă fiind dr. Ioan Sas, prodecan, responsabil pentru programele din cadrul U.M.F.

Învățământul lugojean este cu siguranță cu o treaptă mai sus, odată cu această primă generație de absolvenți.

”Aș dori în primul rând să vă felicit pe dumneavoastră, absolvenții acestui program, știind ce eforturi deosebite ați făcut, cât și pe familiile dumneavoastră care au fost în spate și v-au sprijinit. Aș încheia dorind să mulțumesc cadrelor didactice din cadrul Facultății de Medicină din Timișoara, care au făcut efortul de a fi prezente în permanență aici și aș spune că sunt impresionat, calitatea învățământului realizată aici fiind la nivelul din Timișoara și la nivelul din Uniunea Europeană”, a declarat prof. univ. dr. Romulus – Zorin Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

La ceremonie a fost prezent și dr. Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal ”Teodor Andrei” din Lugoj, care a venit însoțit de o delegație numeroasă, compusă din medici și asistente, biroul de management al calității și serviciul RUNOS.

”Dragi absolvenți, iată că au trecut patru ani de studiu, patru ani într-o Universitate care mie îmi trezește multe amintiri, dar ați ales o meserie nobilă și nu aveți voie să dezămăgiți. Personal, vă felicit pentru absolvire și vă urez succes în continuare”, a transmis Erwin Floroni.

Cu multe emoții, pe scenă au urcat și absolvenții, care au ținut discursuri înainte să predea ștafeta colegilor care vor absolvi anul viitor.

”Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru că mi-au fost mereu alături, de fiecare dată când am avut nevoie. Dragi părinți, nu vă uităm nici pe voi. Vă suntem recunoscători că ați avut încredere în noi și ne-ați susținut în decizia pe care am luat-o. Țin să mulțumesc în mod special tuturor profesorilor noștri care au avut foarte mare răbdare cu noi și ne-au ajutat în orice problemă pe care am avut-o. În final, doresc să mulțumesc conducerii Facultății de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” pentru condițiile pe care ni le-au pus la dispoziție și mai ales pentru șansa de a studia în orașul nostru, Lugoj”, a precizat Mihaela Lupu, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”.

În cadrul cursului festiv au mai luat cuvântul cuvântul prof. dr. Alexandra Enache, prorector didactic, decanii Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Romulus – Zorin Timar, decanul Facultății de Farmacie prof. univ. dr. Cristina Adriana Dehelean, rectorul Universității Europene ”Drăgan, conf. univ. dr. Dumitru Cornean, precum şi alţi invitaţi cu ocazia evenimentului. De organizarea prestigiosului eveniment s-a ocupat prof. dr. Ramona Amina Popovici.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *