Ultima oră

[FOTO] Mascaţii continuă descinderile la firmele lui Măran! Procurorii caută documente şi dovezi care să susţină acuzaţiile de evaziune fiscală

Procurorii caută documente şi alte dovezi care să susţină acuzaţia principală în dosar, cea de evaziune fiscală cu facturi fictive

MondialTrei dube ale jandarmilor din forţele speciale şi alte maşini care au transportat procurori şi ofiţeri au ajuns în această dimineaţă la firma omului de afaceri Florin Măran de pe strada Herendeşti din Lugoj, acolo unde la această oră au loc percheziţii efectuate de DNA. Procurorii caută documente şi alte dovezi care să susţină acuzaţia principală în dosar, cea de evaziune fiscală cu facturi fictive. Florin Măran este recunoscut la nivel naţional pentru lucrările publice pe care le desfăşoară, fiind „preferatul” în întreg judeţul în acest sens.

Un prim exemplu este lucrarea care se desfăşoară chiar în această perioadă la Lugoj, unde are loc reabilitarea străzilor din municipiu. Primăria Lugoj a dat deja startul la o nouă etapă de asfaltare a unor străzi din oraş. Etapa V, lotul 1 cuprinde străzile Vasile Alecsandri, Traian Grozăvescu, 1 Mai, Alexandru Vlahuţă, Teiului, Liviu Rebreanu, Spl. Sporturilor, Smârdan şi Victor Babeş. Suma pe care primăria i-o va plăti lui Măran pentru lucrări este de două milioane de lei. Suprafaţa celor nouă străzi din lotul I este de 34.000 mp, iar termenul de executare a asfaltărilor este de opt luni.

Măran a câştigat aproape tot

Nu doar Lugojul îl preferă pe Măran atunci când vine vorba de lucrări publice. Omul de afaceri are lucrări în întreg judeţul Timiş, un exemplu fiind cele de la Bethausen. În comuna timişeană, Măran a câştigat mai multe lucrări importante, care se ridică la o valoare de nouă milioane de lei.

Proiectele câştigate sunt „Canalizare menajeră a localităţilor Cladova, Bethausen şi Leucuşeşti”, „Alimentare cu apă a localităţilor Cladova, Bethausen şi Leucuşeşti”, „Modernizare DC 127 Cliciova – Nevrincea – 3,1 km”, „Renovare cămin cultural localitatea Leucuşeşti, în scopul conservării specificului local şi al moştenirii culturale” şi „Proiecte de investiţii în infrastructura socială – asistenţă după programul de şcoală de tip în localitatea Leucuşeşti”.

Afaceri controversate

Percheziţiile au loc şi la firmele unor ţigani din Strehaia, de la care omul de afaceri ar fi înregistrat în contabilitate facturi pentru a-şi micşora veniturile. Încrengăturile lui Măran cu ţiganii din Strehaia nu sunt noi, firma Tehnocer fiind executată silit la plata sumei de 1,6 milioane de lei pentru că firma la care era garant a dat faliment, iar banca BCR la care aceasta făcuse creditul l-a obligat, prin Biroul Executor Judecătoresc Grecu Laura din Timişoara, la plata prejudiciului pe Florin Măran, prin firma pe care o deţine la Lugoj.

„Debitorul Tehnocer SRL, cu sediul în Lugoj, str. Herendeştiului, nr. 10, (garant pentru SC Dizel $ Company SA cu sediul în Strehaia) este obligat la restituirea sumei de 1.679.221 lei, la data de 30.01.2010, plus dobânzile datorate ce curg în continuare până la data plăţii către creditorul banca Comercială Română […] plus onorariul de 22.092 lei la care se vor adăuga cheltuielile de executare”, se arată în publicaţia de vânzare imobiliară.

Întrucât debitorul Tehnocer nu a plătit suma în termenul legal, s-a stabilit vânzarea a două terenuri proprietate a acestuia, unul intravilan în Lugojul German şi unul arabil în intravilanul extins al Lugojului. Primul teren este situat în apropiere de centura Lugojului, în suprafaţă de 11.600 mp, iar preţul de evaluare este de 500.402 lei (aproximativ 10 euro/mp). Al doilea se află pe strada Herendeştiului, lângă fabrica de cărămidă şi are o suprafaţă de 6.900 mp, iar preţul de evaluare a fost stabilit la 433.200 lei (aproximativ 14 euro/mp).

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on [FOTO] Mascaţii continuă descinderile la firmele lui Măran! Procurorii caută documente şi dovezi care să susţină acuzaţiile de evaziune fiscală

  1. Se apropie baietii si de cei din primaria lugoj

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE