Ultima oră

[FOTO] Mai multe străzi din Lugoj, de netraversat iarna din cauza poleiului

Iarna, poleiul este la el acasă, utilajele de deszăpezire neajungând până în această parte a oraşului

MondialStrăzile de la periferia oraşului, dar şi cele din cartierele aflate mai aproape de centrul Lugojului sunt, cel puţin în perioada iernii, aproape impracticabile, de vină fiind atât condiţia asfaltului, care pe alocuri este inexistent, cât şi lipsa de reacţie a autorităţilor, zeci de străzi din oraş nefiind incluse în planul de deszăpezire în caz de ninsoare. Astfel, oamenii circulă cu grijă pe străzile afectate şi pe trotuare, acolo unde stratul de zăpadă s-a bătătorit şi a îngheţat.

Probleme mari sunt pe strada Traian Vuia, acolo unde oamenii spun că au probleme atât iarna, cât şi vara. Iarna, poleiul este la el acasă, utilajele de deszăpezire neajungând până în această parte a oraşului. Vara, gropile şi ploile le dau bătăi de cap şoferilor, care îşi distrug maşinile circulând spre casele de pe strada lăturalnică.

„Nu a venit nimeni, nisip, sare, absolut nimic. Sunt maşini pe care nu le-au mai scos oamenii de frică să nu rămână prinşi în zăpadă, când a început să ningă în zilele alea am rămas blocaţi complet”, s-a plâns o bătrână de pe strada Traian Vuia.

La fel de gravă este situaţia şi în alte zone ale oraşului. O altă stradă pe care se circulă greu vara şi iarna este fundătura Bocşei. Nici în cartierul Balta Lată nu se circulă mai bine, pe strada nou asfaltată G.A. Petculescu poleiul fiind omniprezent. Un cartier cu probleme este şi ITL, acolo unde, pe străzile dintre blocuri, asfaltul este de asemenea acoperit cu un strat gros de omăt îngheţat.

„Noi nu am primit niciun fel de sesizare de la oameni. Am respectat întocmai protocolul impus de primărie, atât la străzi, cât şi la trotuare, ce a ţinut de noi am curăţat imediat. O să băgăm utilajele în această seară şi pe străzile Traian Vuia şi fundătura Bocşei, le băgam mai devreme dar nu ne-a sesizat nimeni. Trotuarele care ţin de noi le-am curăţat, ce nu ţine de noi nu putem interveni”, a declarat Mircea Ghera, directorul Salprest SA.

Trotuarele pe care lugojenii circulă cu dificultate sunt cele de pe malurile Timişului. Acestea, conform protocolului întocmit de primărie în urma comandamentului de iarnă, trebuie curăţate de Meridian 22.

„Vom interveni din nou acum, că s-a depus un nou strat de gheaţă. Am mai intervenit odată, însă s-a depus din nou. În următoarele ore vom ieşi şi vom sparge gheaţa, după care o vom înlătura de pe trotuarele pe care le avem în planul dat de primărie”, a declarat pentru Redeşteptarea Iosif Groza, directorul Meridian 22.

Anul 2015 a adus deja trei ninsori abundente la Lugoj, prima dintre ele durând peste 12 ore.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

3 Comentarii on [FOTO] Mai multe străzi din Lugoj, de netraversat iarna din cauza poleiului

  1. DL.Boldea spunea ,joi la TEN TV ca groapa de gunoi se conserva printr-o licitatie a COMISIEI EUROPENE ,este o minciuna mergeti acolo si vedeti ce scrie pe acea tabla (afis) situata la capatul str.HEZERISULUI iar primarul spune ca nu poate sa taxeze camioanele care transporta pamant ,va rog cititi legea sau intrebati Politia locala .De ce cand lumea vine cu pareri sau sunt contra primarului sunt facuti in tot felul(ex.acei care nu au facut nimic in viata lor) pa la tv de dumnealui?

  2. Frăţia dintre Boldea, Ghera şi Groza, merge mai departe. Pe banii cui?. Poate ne ajută cineva cu un răspuns…

  3. Ghera ne spune povesti,pai ba tata….nesimtirea la voi e mare, pentru ca nu mai ninge de cateva zile bune si sunt strazi pe care nu s-a pus o lopata de nisip,sa verifice redesteptarea maine strazile respective sa vedem daca se va face ceva…si cica primaru zicea sa ne dea amenda locali ca nu-i zapada curatata pe trotuare…au,au,au da nu picati voi odata si odata de la putere!!!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE