Ultima oră

[FOTO] Lugojul are de astăzi o maternitate decent renovată şi bine dotată

MondialMiercuri, la prânz, a avut loc inaugurarea festivă a Maternităţii din cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei”.

Secţia de Obstetrică-Ginecologie, amplasată la parterul pavilionului central al Spitalului Municipal, are o suprafaţă totală de 552,44 metri pătraţi, dintre care a fost modernizată o suprafaţă de 210 mp.

Concret, este vorba despre renovarea, amenajarea şi dotarea a şase saloane: trei cu câte două paturi, alte două cu câte trei paturi şi unul cu patru paturi şi grup sanitar propriu.

La acestea se adaugă o sală de tratament, un cabinet al asistentelor şi o cameră tehnică pentru depozitarea materialelor cu pericol biologic.

Toate saloanele sunt asigurate cu butoane de panică pentru sesizarea personalului medical în cazul în care apar probleme.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.335.000 lei din fondurile Ministerului Sănătăţii, dintre care, în acest an, a fost obţinută suma de 500.000 de lei, diferenţa de 835.000 lei urmând să fie alocată anul viitor, ca investiţie multianuală.

“Lucrările au constat în înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC şi geam termopan, înlocuirea instalaţiei termice şi montarea de radiatoare de aluminiu, înlocuirea instalaţiei sanitare şi montarea lavoarelor în fiecare salon, înlocuirea instalaţiei electrice şi montarea în fiecare salon a luminii de veghe la nivelul solului, gaze medicale şi oxigen, montarea în saloane şi pe holuri a instalaţiilor de aer condiţionat, a senzorilor de fum şi a covorului PVC antibacterian”, ne-a declarat dr. Theodora Mateescu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Lugoj.

Proiectant general al lucrărilor a fost Biroul Individual de Arhitectură Bratiloveanu Olivian Teodor, iar antreperenor general: SC Construct Lucio SRL, şef de şantier – Valentin Murariu.

La inaugurare au participat, alături de managerul instituţiei, ec. Florin Voichescu şi directorul medical dr. Ionuţ Cocoş, oaspeţi din Timişoara: prof. univ. dr. Marius Craina, director general al Spitalului Judeţean Timişoara (specialist în Obstetrică-Ginecologie), conf. univ. dr. Ioan Sas, prodecan al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, dr. Virgil Ciobanu, de la Direcţia Publică de Sănătate Timiş, dr. Marius Bacskai – Căpeţan, preşedinte în exerciţiu al Rotary Club Lugoj şi protopopul Ioan Cerbu, care a oficiat slujba de sfinţirea a noii Maternităţi.

Nu ştie nimeni ce ştie primarul !

Din cuvintele introductive, am reţinut cele spuse de prodecanul UMF dr. Ioan Sas, care a menţionat faptul că “UMF Timişoara este într-un proiect comun cu Lugojul de susţinere a învăţământului superior medical, şi aici mă refer la cursurile pentru cele 80 de asistente medicale generaliste – AMG. Sper ca în curând Spitalul Municpal Lugoj să devină Spital Clinic Municipal, pentru că dorim să cooptăm cadre didactice asociate din personalul medical de aici”.

Un moment interesant a fost acela în care primarul Francisc Boldea a anunţat că Secţia de Urgenţe a SML va deveni punct de lucru al Spitalului Judeţean Timişoara, adică toată activitatea se va desfăşura în continuare la Lugoj, dar sub tutela “Judeţeanului”.

Anunţul a generat o oarecare perplexitate, pentru că nimeni dintre cei de faţă, inclusiv managerul Florin Voichescu şi invitaţii din Timişoara, nu aveau cunoştinţă de aşa ceva.

“N-ar fi rău deloc, deoarece aşa se face mai uşor angajarea de personal din fondurile Ministerului Sănătăţii, iar dotarea cu aparatură şi materiale sanitare este mult mai bună şi niciodată refuzată de Minister. În condiţiile tragediei din Capitală, Unităţile de Primiri Urgenţe din toată ţara vor fi mai bine dotate”, a punctat dr. Marius Craina, directorul Spitalului Judeţean Timişoara.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE