Ultima oră

FOTO – Lugojean pe locul 4 în topul fotografilor de pe Facebook

Mondial

Trăim într-o lume în care este corect să vorbim despre egalitatea de şanse, însă ştim cu toţii foarte bine că, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Sunt copii care se nasc în sânul unor familii avute, înconjuraţi de toate mijloacele pentru a reuşi mai repede şi mai bine în viaţă şi sunt copii fără părinţi, care, pe „grila de start” a destinului, par a fi lipsiţi de orice şansă.
Aşa este şi cazul unui orfan din Lugoj, Ştefan Ambruş, care a reuşit, în ciuda soartei potrivnice, să îşi facă o bună situaţie în ţara sa de adopţie, Danemarca.

Şi-a îndeplinit pas cu pas obiectivele. „Ştefan a trăit câţiva ani la casa de copii, iar după majorat a venit la , cunoscând relaţia noastră cu danezii. Intrând în programul nostru şi discutând depre planurile sale de viitor, mi-a spus că are trei obiective: să-şi ia permisul de conducere, să se angajeze, pentru a fi independent financiar şi ar fi vrut să facă şcoala de electricieni, dar la vremea respectivă spunea că precis nu va avea timp pentru asta. Prioritatea era să fie independent financiar, pentru că aşa era convins că va putea face mai multe în viitor”, ne-a spus Carmen Kanya, director al Casei de Tineret „Clementina”.
Din start s-a văzut că Ştefan era un copil deosebit, pentru că avea tot felul de preocupări mai puţin comune, cum ar fi fotografia, pe care a început-o la Lugoj şi a perfecţionat-o la nivel artistic. „Era un copil inteligent, însă foarte tăcut, iar noi nu puteam şti ce se petrece în universul lui, decât în măsura în care el ne-o permitea. Există însă o colegă a noastră, Adina, pe care el o numeşte şi căreia i se destăinuia prima, atunci când considera necesar să o facă. Prin ea, el este mereu la curent cu ce se mai întâmplă la . A rămas conectat la noi!” – spune Carmen Kanya.
Însă cea mai edificatoare declaraţie îi aparţine lui Ştefan: „Pe mine, m-a pus pe picioare”. Stabilit acum cinci ani în Danemarca, la Lyndby, a învăţat limba daneză, ceea ce este… o performanţă în sine şi s-a angajat într-un supermarket. Având şi sprijinul familiei Kjaergaard, familia sa de „vacanţă” sau mai bine zis de suport din Danemarca, Ştefan şi-a îndeplinit pas cu pas obiectivele. Săptămâna trecută a absolvit şcoala profesională, calificându-se pentru meseria de tehnician electrician. „Proiectele mele de viitor nu se opresc aici. Doresc să mă orientez spre domeniul mediu-energie, pentru a obţine diploma de , ceea ce îmi va îmbunătăţi şi mai mult statutul”, ne-a mai spus Ştefan.

Fotograf apreciat pe facebook, în aşteptarea primei expoziţii la Lugoj. Deşi ocupat cu serviciul şi şcoala, Ştefan nu şi-a uitat latura sa artistică: pasiunea pentru fotografie. Totul a pornit de la Lugoj, unde a lucrat o perioadă la Casa Marcu. La ora actuală, fotografiile sale au un real succes pe site-urile de socializare. Pe Facebook, unde are link-uri la paginile cu pozele sale şi un link pe Facebrands, care este un sistem de monitorizare a afacerilor în funcţie de numărul de fani, rezultatele sunt spectaculoase: locul 4 din 420 de fotografi înscrişi şi locul 9 la afaceri, din 1.777 de participanţi.
„În fotografie, uneori, descoperirile extraordinare vin din întâmplare. O fotografie bună mi-a fost întotdeauna ca un prieten. Îmi ţine companie, mă inspiră… Care poză e favorita mea? Cea pe care o voi face mâine!” – spune Ştefan pe pagina sa de Facebook, apreciată de nu mai puţin de 12.254 de persoane, dintre care 139 au distribuit-o mai departe. Peste câteva luni, când Ştefan are concediu şi va reveni la Lugoj, prietenii de acasă intenţionează să-l ajute să deschidă prima sa expoziţie de fotografie.

 

{jathumbnail off images=”http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus01.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus02.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus03.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus04.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus05.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus06.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus07.jpg,http://www.redesteptarea.ro/images/stiri/ambrus/Ambrus08.jpg”}

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE