- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Juriul a decis! Cei mai gustoși cârnați bănățeni sunt la Buziaș

Mondial [1]

Worschtkoschtprob – Degustarea cârnaților bănățeni, eveniment organizat an de an de ziarul Banater Zeitung, și-a desemnat câștigătorii joi, 14 februarie, la Buziaș.

De această dată, au ieșit învingători chiar cârnații puși în concurs de co-organizatorii manifestării, Primăria Buziaș, care, deși au intrat cu numărul 13, au avut noroc.

Cei patru jurați ai competiției au decis că oferta celor cinci reprezentanți ai Primăriei, cârnați realizați din carne de porc și mistreț, merită să ocupe primul loc.

Pe locul doi s-au situat cârnații de vițel și porc, pregătiți de Petru Erdős, care a făcut și o demonstrație asupra modului în care se porționează o jumătate de porc, așa cum se face doar în Banat.

Cârnați din carne de mistreț și de mangaliță, ai lui Peter Szabo s-au situat pe locul trei.

Premiu special acordat de către juriu a fost pentru unul dintre câștigătorii edițiilor precedente, Andrei Herczeg, care s-a prezentat cu cârnați picanți.

Atmosfera ediției din acest an a fost întreținută de fanfara Forumului Democrat al Germanilor din Timișoara și ansamblul de dansuri șvăbești din zona Buziașului.