"> [FOTO] Inedit! Ceaiul de la ora patru, la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” – Redeșteptarea

[FOTO] Inedit! Ceaiul de la ora patru, la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”

 [FOTO] Inedit! Ceaiul de la ora patru, la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”

Stimularea interesului pentru lectură a elevilor se află pe agenda de lucru a majorității profesorilor de limba și literatura română. Dascălii caută soluții inedite pentru a-i apropia pe copii de carte, iar în acest sens, între Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” din Lugoj și cafeneaua literară Moncafe din Lugoj a luat ființă proiectul ”Ceaiul de la ora patru”.

”Proiectul are ca scop stimularea interesului pentru lectură, în vederea dezvoltării și activizării vocabularului și dobândirea tehnicilor de muncă intelectuală. Parteneriatul propune dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activitați cât mai variate și bogate în conținut”, precizează prof. Diana Haldea.

În proiect sunt implicați elevii ai claselor V B, V U, VI U, VII B și VIII U, iar printre obiective se numără apropierea elevilor de carte și de cuvântul scris, îmbunătățirea comunicării orale, valorizarea aptitudinilor sociale și exersarea unor reguli de comportament în societate, precum și adaptarea la un mediu de învățare într-un cadru non-formal.

Prima activitate a purtat denumirea ”Să-l descoperim pe Caragiale”, însă ”Ceaiul de la ora patru” cuprinde nouă activități, susținute lunar de către prof. Diana Haldea.

Următoarea, cu titlul ”Întâmplări haioase”, este prevăzută pentru data de 28 octombrie.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: