- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Inedit! Activități diverse la Școala Balinț cu ocazia Zilei Europei

Mondial [1]

Cu prilejul celebrării Zilei Europei, la Școala Gimnazială Balinț au avut loc activități deosebit de interesante și creative.

Elevilor li s-au prezentat informații legate de Uniunea Europeană, respectiv deviza, moneda, imnul, țările membre.

Fiecare clasă, coordonată de învățători și diriginți, a descris și înfățișat o țară membră UE, iar prezentările au fost creative și variate.

Elevii au purtat costume specifice, au avut postere, steaguri și au pregătit mâncare tradițională din Germania, Ungaria, Italia, Spania, Franța și România.

Copiii din clasele primare au realizat Fluviul Dunărea din hârtie creponată și au parcurs cu ”vapoarele” confecționate de ei cele 10 țări pe care le străbate acesta.

La finalul traseului, ajungând în România, școlarii care au știut să spună fără greșeală țările prin care au trecut au fost recompensați cu câte un euro de ciocolată și câte un balon.

De asemenea, elevii de gimnaziu, coordonați de prof. Dana Petrovici, au redat cu ajutorul unei piese de teatru meseriile practicate de locuitorii Europei, au vizionat un film despre profesiile europene, iar la final au servit din bucatele tradiționale ale țărilor membre UE.

”Prin educația nonformală, elevii învață mult mai ușor și cu drag informațiile legate de Uniunea Europeană. Scopul nostru este modelarea și orientarea în carieră a elevilor în acord cu principiile și valorile pe care încercăm să le promovăm, indiferent de contextul în care acestea au loc. Din discuțiile cu Consiliul elevilor am dedus că preferă activitățile extracuriculare și tocmai de aceea încercăm să ne adaptăm cerințelor acestora”, a declarat Mihaela Kristof, directorul școlii.

La activitate au participat și părinți care au apreciat prestația copiilor lor.