Ultima oră

[FOTO] Harnici! Elevii brănișteni, în vizită la școlile gimnaziale, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației

MondialCu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației, unitățile de învățământ lugojene au pregătit o serie de activități interactive, care să atragă mai multă implicare din partea elevilor.

În acest sens, Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” desfășoară astăzi, 5 octombrie, activități variate, de interes și cu impact asupra mai multor categorii de persoane. Sub sloganul ”Noi, Generația Z”, elevii din Consiliul Școlar al Elevilor vizitează colegii de clasa a VIII-a din școlile gimnaziale lugojene, pentru a arăta că între gimnaziu și liceu trebuie să existe o legătură bazată pe emoții și idei, nicidecum o barieră.

De asemenea, impactul proiectelor europene asupra unității de învățământ va fi evidențiat prin workshop-ul ”De la modelul educațional Yale la modelul educațional Braniște”, organizat pentru cadrele didactice de către directorul Colegiului, prof. Cosmin Gheorghe.

Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” are ca deviză faptul că nu există elev care să nu poată face nimic, ci există elevi care sunt buni într-un anumit domeniu, iar potențialul elevilor trebuie descoperit și valorificat, în funcție de talentele și calitățile fiecăruia. Materializarea acestei devize se face prin organizarea de ateliere de lucru, în cadrul școlii: ”Similari prin educație, deosebiți prin talent”, cu prof. Oana Iordache, ”Independența viitoare a levului se asigură prin învățare prezentă, cu prof.Gabriela Paulescu și psih. Cristina Furdean, ”Profesorul ideal prin ochii elevilor”, cu prof Marcela Ilieș

”Este o zi în care îmbinăm utilul cu plăcutul. Este ziua în care celebrăm educaţia, adică ne reamintim cât de importantă este ea pentru prezentul şi viitorul fiecăruia dintre noi şi, de ce nu, şi viitorul umanităţii. Este ziua în care reamintim elevilor, profesorilor şi tuturor celorlaţi conectaţi la educaţie că, în absenţa educaţiei, oricare dintre noi suntem mai săraci spiritual şi material. Mă bucur că elevii au fost deschişi să participe la aceste activităţi, sperăm ca ei şi părinţii lor să înţeleagă că educaţia este, în fapt, despre ei şi pentru ei”, ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul liceului lugojean.

Un alt atelier desfășurat în școală este ”Mic dejun la români”, activitate practică în care elevii, sub îndrumarea prof. Flavia Cut și prof. Larisa Lupulescu, au hotărât sa-și etaleze cunoștințele gastronomice și să exerseze tehnica servirii. Astfel, elevii au format grupe de cate 10, care au gândit meniul, au pregătit micul dejun, au aranjat masa, au servit colegii, apoi au debarasat mesele, încercând sa creeze atmosfera unui restaurant cu dichis.

Nici Ziua Mondială a Limbilor Străine nu a trecut neobservată la Braniște. Cu prilejul acesteia, săptămâna trecută au fost desfășurate două activități. Prima dintre ele, ”Mobilitati europene, limbi de mobilitate” a cuprins două grupuri de elevi, dintre care 10 de clasa a XII-a, Electronica și automatizări și 14 de clasa a XI-a, Coafor stilist, care vor participa în luna noiembrie a acestui an și în luna ianuarie 2018 la mobilități profesionale în Portugalia și Spania.

Deși limba de comunicare agreată în proiect este engleza, elevii și profesorii brănișteni au decis să realizeze un mic ghid de conversație în limba țării gazdă, încurajând apropierea culturală.

În cea de-a doua activitate, ”Romania, a European country, Valeriu Braniște, a European School”, elevii, folosind atât limbile studiate în școală, cat și limbile pe care le cunosc ei (de acasa sau ca urmare a migrației), vor transmite către ”urbis et orbis” mesaje despre Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, singura Școala Europeană din judetul Timiș în anul 2018.

Mesajele sunt înregistrate audio-video, ele urmând să fie folosite ca material de prezentare a școlii în relațiile internaționale.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE