"> [FOTO] Hai să dăm mână cu mână! Hora Unirii, la Școala Gimnazială Nr. 4 | Redesteptarea

[FOTO] Hai să dăm mână cu mână! Hora Unirii, la Școala Gimnazială Nr. 4

 [FOTO] Hai să dăm mână cu mână! Hora Unirii, la Școala Gimnazială Nr. 4

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 au susținut astăzi, 17 mai, o manifestație în cinstea Centenarului Marii Unirii, organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj. Evenimentul a avut loc în curtea școlii și au participat elevi din clasele V-VIII.

”Ca de fiecare dată, când am fost solicitați de către Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj, Muzeul de Istorie și Etnografie a răspuns prezent. Aș menționa faptul că în ultimii ani colaborările dintre Muzeu și Școala Nr. 4 sunt din ce în ce mai frecvente. Astăzi am participat la o manifestare a Școlii Gimnaziale legată de ceea ce înseamnă Centenarul Marii Uniri. Cu ocazia acesteia am avut prilejul să le explicăm copiilor ceea ce a însemnat și ceea ce înseamnă Unirea pentru noi. Scurte prelegeri de istorie, ca să înțeleagă fenomenul Marii Uniri, care nu s-a realizat, așa cum poate unii dintre noi cred, peste noapte, implicațiile evenimentelor istorice, implicațiile persoanelor marcante din România și în special am menționat personalități din Lugoj participante și militante pentru actul Unirii de la 1918 și am evidențiat faptul că dorința populară trebuie întotdeauna respectată”, a precizat Răzvan Pinca, muzeograf.

În cadrul evenimentului, organizat și coordonat de prof. Maria Antoni și prof. Monica Ianculescu, a luat cuvântul și prof. Costinel Nițu, care a explicat copiilor contextul istoric în care s-a produs Unirea. Elevii, ținând în mâini baloane roșii, galbene și albastre cu care au format tricolorul României, au dansat apoi Hora Unirii, umplând curtea școlii de voie bună și culoare.

 

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *