"> [FOTO] Final de an cu colinde şi schimb de generaţii la Corporaţia Meseriaşilor – Redesteptarea

[FOTO] Final de an cu colinde şi schimb de generaţii la Corporaţia Meseriaşilor

 [FOTO] Final de an cu colinde şi schimb de generaţii la Corporaţia Meseriaşilor

Miercuri seara, la Gasthaus, a avut loc tradiţionala reuniune de final de an a Corporaţiei Meseriaşilor din Lugoj. Continuatoare a tradiţiei breselor lugojene, Corporaţia numără 168 de membri (cu tot cu apicultorii de la Asociaţia Nicolae Grand de Banat şi profesorii de la Asociaţia “Fusion of Arts”). Anul acesta, s-au sărbătorit 25 de ani de la sfinţirea noului steag al Corporaţiei.

Au participat oameni de afaceri, rerezentanţi ai breslelor lugojene, profesori şi elevi ai Asociaţiei Fusion of Arts şi, evident, reprezentanţii presei. La prezidiu au luat loc Prea Onoratul părinte Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului, părintele Cristian Cerbu, deputatul Sorin Stragea, membru de onoare al corporaţiei. Celălalt membru de onoare, primarul Francisc Boldea a anunţat iniţial că întârzie, dar până la urmă nu a mai ajuns, astfel că, la ora 18.30, preşedintele Vasile Belinţan a sunat din clopoţelul cu tricolor, după obicei, dând startul reuniunii.

După cuvântul de deschidere, deputatul Sorin Stragea a folosit prilejul pentru a felicita noua conducere a Corporaţiei, aleasă în vară. ”Mă bucur că se face un schimb de generaţii. Tinerii doresc să îşi împlinească visele şi să ducă mai departe, cu mijloacele lor, tradiţia de 150 de ani ai Corporaţiei”, a subliniat Stragea.

La rândul ei, profesoara Flavia Rosana Căprariu, vicepreşedintă a Corporaţiei, a spus: ”Vă mulţumesc că aţi avut încredere în noi şi ne-aţi dat aripi. Acum, la rândul nostru, în modul nostru creativ şi artistic, ca profesori, facem la fel şi le dăm aripi copiilor de la FOA, care s-au afirmat deja în concursuri importante”.

După ce oaspeţii au ciocnit un pahar de şampanie, elevii asociaţiei Fusion of Arts au susţinut un emoţionant program artistic. Corul FOA, dirijat de prof. Eliana Zah, a interpretat colindele ”Deschide uşa, creştine”, ”Cerul şi pământul”, ”O, brad frumos, cu cetina tot verde”, ”We wish you a Merry Christmas”. Denisa Havei şi Alesia Luminos au cântat ”În seara de Crăciun”, colinda încheindu-se cu un „Să trăiască cine-ascultă” adresat audienţei, care a răspuns cu aplauze.

Programul artistic a continuat cu Alesia Luminos, Denisa Havei, Yvonne Moş şi Larisa Danciu, precum şi cu un moment de chitară, susţinut de Rahela Sebestyen.

Finalul îndelung aplaudat a aparţinut Denisei Havei, care a interpretat „Rosmarin în colţul mesei”, dând dovadă de remarcabile calităţi vocale.

Toţi copiii şi tinerii de la FOA au primit cadouri din partea gazdelor, care au rămas apoi la un ”pahar de vorbă”, pentru a pune la cale evenimentele de anul viitor.

Cristian Ghinea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: