"> [FOTO] Elevi talentați! Expoziție internațională de artă, la Lugoj | Redesteptarea

[FOTO] Elevi talentați! Expoziție internațională de artă, la Lugoj

 [FOTO] Elevi talentați! Expoziție internațională de artă, la Lugoj

Cadrele didactice de la C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” și-au propus să întâmpine Ssărbătorile de iarnă printr-o expoziție internațională de artă. Purtând denumirea ”Sărbători fericite”, ediția ”Bundița”, evenimentul a reunit lucrările a peste 400 de elevi talentați din Asia, Canada, Europa și Statele Unite ale Americii.

Curatorul expoziției, Otilia Gruneanțu Scriuba, artist plastic și profesor de Arte plastice și franceză la White Oaks Secondary School din Marea Britanie, s-a născut la Lugoj și a studiat la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”. Deși departe de țară de mai bine de 11 ani, pentru Otilia Gruneanțu Scriuba Lugojul ocupă un loc special în suflet și în gând.

Pe parcursul lunii decembrie, lucrările de artă sunt prezente în 19 orașe. În urbea de pe Timiș, la Pinto Cafe, miercuri, 18 decembrie, în cadrul unui eveniment privat, au fost expuse peste 40 de lucrări ale elevilor de la C.Ș.E.I ”Alexandru Roșca” din Lugoj și ai Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, Otwock, Polonia, prezenți la  C.Ș.E.I ”Alexandru Roșca”, într-o mobilitate Erasmus+. Elevii au fost coordonați de profesoarele Cosmina Livadariu și Flora Răducan, iar lucrările sunt inspirate de o piesă reprezentativă a costumului popular românesc și polonez: bundița.

Proiectul încurajează originalitatea, creativitatea în gândire și creativitatea artistică a copiilor cât și dezvoltarea potențialului pentru empatie și generozitate. Astfel, elevii vor dărui o lucrare celor care vor sprijini organizația ”Inimă de copil”, urmând îndemnul ”Crăciunul acesta dăruiește și tu unui copil un vis împlinit”.

Evenimentul de la Lugoj a fost prezentat de prof. Viorica Paraschivu, director al C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca”, și Henrietta Szabo, director al Bibliotecii Municipale Lugoj. Invitat special a fost muzicianul Imi Haloff, care și-a arătat susținerea față de proiect și aprecierea față de talentații elevi implicați.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *