Ultima oră

[FOTO] Echipa de gimnastică a CSM Lugoj a devenit vicecampioană națională, după opt ani de la ultimul argint

MondialClubul Sportiv Municipal Lugoj și-a adăugat în palmares o nouă performanță remarcabilă în disputa cu marile forțe ale gimnasticii românești.

Echipa clubului de pe Timiș, coordonată de profesorii Adrian Meleancă și Aurel Munteanu, a reușit să urce pe treapta a doua a podiumului de premiere, în cadrul Campionatului Național de Gimnastică pentru seniori, competiție ce a avut loc în perioada 12-14 octombrie, în Sala “Olimpia” din Ploiești, fiind transmisă de posturile de televiziune TRV 2 și TVR HD. CSM Lugoj a devenit vicecampioană națională, depășind la punctaj pe CSM Bistrița-locul III, CSA Steaua București-locul IV, CSȘ Timișoara-locul V, CSM Bistrița II-locul VI, CSȘ Dinamo București-locul VII.

Titlul național pe echipe a revenit gimnaștilor de la CS Dinamo București.

“În lupta pentru podium ne-am bazat pe o echipă formată din patru gimnaști de valoare. Este vorba despre lugojeanul Rafael Szabo (va împlini 18 ani în decembrie), din august component al lotului național de seniori, Stian Skjerahaug (26 de ani) și Odin Martin Kalvo (23 de ani) componenți ai lotului național de seniori din Norvegia, Noah Bitterly (17 ani) gimnast din Elveția. Sportivii din străinătate i-am cooptat în echipă printr-o colaborare foarte bună pe care o avem cu antrenorii români, care antrenează în Elveția și Norvegia, Nicușor Pascu, respectiv Gabriel Negru. După primele trei rotații ale noastre la sărituri, paralele și bară am fost pe locul I, însă dinamoviștii ne-au egalat și depășit la puncte la următoarele aparate. Sunt foarte mulțumit de evoluția lui Rafael Szabo care s-a clasat pe locul IV la individual compus și s-a calificat în finalele de la inele și paralele unde s-a poziționat pe locul trei. În finalele de la sol și cal, Szabo s-a clasat pe locul șase, respectiv opt. Stian Skjerahaug, sportiv care a fost calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din Brazilia, a avut o evoluție foarte bună la individual compus, unde a fost al doilea. Felicitări sportivilor pentru performanța, care vine la opt ani după ultimul argint național pe echipe al CSM-ului. Sperăm să putem menține această echipă și la anul și să ne batem chiar la titlul național. Mulțumesc Consiliului Județean Timiș, președintelui CJT, Călin Dobra, Consiliului Local Lugoj, Primăriei Lugoj și primarului Francisc Boldea, pentru sprijinul acordat”, a spus Adrian Meleancă antrenorul principal al secției de gimnastică de la CSM Lugoj.

Din delegația lugojeană deplasată la Campionatul Național de seniori au făcut parte și gimnaștii Lorenzo Pecie (18 ani), care a fost patru ani component al lotului național de juniori și Alexandru Bănicioiu (19 ani), patru ani component al lotului național de juniori și aproape un an component al lotului național de seniori. Aceștia au concurat la individual compus.

Trei dintre antrenorii lugojeni prezenți la competiție au făcut parte din brigăzile de arbitraj la aparate: Adrian Meleancă, la cal și sol, Aurel Munteanu la sărituri și Alexandru Panait la inele.

În evoluțiile de la aparate gimnaștii de la CSM Lugoj au fost asistați de Tiberiu Cizmadia.

În 2010 o altă echipă de seniori a CSM Lugoj a devenit vicecampioană națională, iar în anii 2014 și 2015, CSM Lugoj a obținut două medalii de bronz.

Lugojeanul Rafael Szabo și cei doi gimnaști norvegieni vor participa în perioada 22 octombrie-4 noiembrie, la Campionatul Mondial de seniori, organizat la Doha, în Qatar.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE