- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” – Miruna Damian, astăzi studentă la Cambridge, este exemplul de urmat!

Mondial [1]Spre deosebire de anul trecut, când ploaia a scurtat drastic festivităţile, deschiderea anului şcolar 2015-2016 a avut loc pe o vreme splendidă, care amintea mai degrabă de vacanţa abia încheiată.

La Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, anul şcolar a început cu intonarea Imnului de Stat al României.

La prezidiu au luat loc noul director al Colegiului, profesorul Gheorghe Bancu, flancat de primarul Francisc Boldea, inspectorul şcolar general adjunct Aurelian Sima, senatorul Ioan Iovescu, deputatul Sorin Stragea, Petrică Lepa, de la Poliţia de Proximitate, consilierul local Iosif Crăciuneacu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor şi P.On. părinte Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului.

Pentru că tot am pomenit de sindicate, acestea au fost reprezentate prin prof. Marian Uţă, preşedintele centralei sindicale SÎP-FEN din judeţul Timiş, care însă, nefiind invitat la prezidiu, a asistat din mulţime.

Directorul Gheorghe Bancu a adresat felicitări celor care au fost admişi la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi care păşesc pentru prima dată pe poarta şcolii.

La fel, s-a adresat celor din clasa a XII-a cu un exemplu grăitor: eleva Miruna Damian, absolventă de „Bredi” în acest an, care a intrat la Cambridge University, una dintre cele mai bune universităţi din lume.

Primarul Francisc Boldea i-a urat succes noului director Gheorghe Bancu şi le-a mulţumit pentru munca depusă foştilor directori Ion Dinu, după doi ani de mandat, respectiv Noemi Neamţu, care au menţinut Colegiul „Brediceanu” în top-ul învăţământului timişean.

Şi inspectorul general adjunct Aurelian Sima a punctat respectul pe care îl are faţă de Colegiul Naţional „Brediceanu”, al cărui elev a fost între anii 1991 – 1995.