Ultima oră

FOTO – Şcolarii şi preşcolarii din Lugoj se întrec în a prezenta cele mai frumoase serbări de Crăciun

DSCN4845E vremea serbărilor şi colindelor. De mai bine de o săptămână, în şcolile şi grădiniţele din Lugoj, şcolarii şi preşcolarii se întrec în a prezenta cele mai frumoase serbări de Crăciun, spre a vesti tuturor că se apropie praznicul împărătesc – Naşterea Pruncului Iisus.

Mondial

DSCN4845

E vremea serbărilor şi colindelor. De mai bine de o săptămână, în şcolile şi grădiniţele din Lugoj, şcolarii şi preşcolarii se întrec în a prezenta cele mai frumoase serbări de Crăciun, spre a vesti tuturor că se apropie praznicul împărătesc – Naşterea Pruncului Iisus.

Spectacol la Şcoala Gimnazială Nr. 4 – colinde de Crăciun, dansuri populare şi scenete

Luni, 16 decembrie, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, a avut loc serbarea Şcolii Gimnaziale Nr.4 din Lugoj, în prezenţa a peste 600 de părinţi, elevi şi invitaţi. Tematica serbării a fost „Sărbătoarea Naşterii Domnului” (Crăciunul). Elevii din clasele pregătitoare şi cei din clasele I-IV au prezentat colinde de Crăciun, dansuri populare şi scenete.

Elevii din gimnaziu au încântat numerosul public prezent cu dansuri populare, moderne şi zumba, au cântat colinde în limba română şi limbile franceză, engleză şi germană şi au interpretat diferite roluri într-o scenetă. Filonul popular e important în Banat, în Lugoj, la Şcoala Gimnazială nr. 4. El a fost prezent prin dansuri populare, iar Căluşarii din Banat au încântat publicul prin strigătele lor vesele şi mişcările energice însoţite de glasul duios al viorii şi de sunetul zglobiu al clopoţeilor.
Festivitatea a fost completată de premierea celor mai merituoşi elevi ai şcolii de către Asociaţia „Honeste Vivere”.

Din partea asociaţiei au fost înmânate diplome precum şi premii în bani elevilor care au reprezentat cu cinste şcoala la olimpiade şi concursuri şcolare.

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” – tradiţii şi obiceiuri de Crăciun

Cu ocazia Naşterii Mântuitorului, elevii de la Liceul Tehnologic ,,Aurel Vlaicu” din Lugoj au pregătit un spectacol, de data aceasta nu doar în cadrul şcolii ca în anii anteriori, ci pe scena Teatrului Municipal ,,Traian Grozăvescu” Lugoj. Aceştia au pregătit cu conştiinciozitate colinde, din repertoriul românesc dar şi internaţional, poezii din folclorul românesc, pentru a introduce publicul în atmosfera unică a Sărbătorilor de Crăciun.

La început, un grup de 25 de colindători din clasele a XI-a şi a XII-a, au încântat publicul cu colinde atât în limba română, cât şi în limba engleză, spaniolă şi ucraineană. Programul a continuat cu o suită de colinde interpretate la orgă şi saxofon de elevii din clasa a X-a, care au dovedit că au talent şi la instrumente muzicale.

„Spectacolul nu putea fi complet fără a ne aminti de tradiţiile româneşti legate de sfânta sărbătoare a Crăciunului, care îmbogăţesc viaţa satului românesc. Elevele clasei a IX-a au pregătit o şezătoare în cadrul căreia, îmbrăcate în costume populare, au recitat poezii tradiţionale, în subdialectul bănăţean şi au vorbit de câteva datini străvechi. În cadrul şezătorii au colindat un grup de piţărăi din clasele a XI-a, care au urat belşug în case, sănătate şi bucurie celor ce ascultă”, a declarat Sebastian Rotariu, profesor coordonator.

La final, toţi participanţii la spectacol au cântat binecunoscutul colind „O, ce veste minunată!” şi au urat Sărbători Fericite tuturor. Elevii au fost răsplătiţi cu daruri.

Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” – au cântat colinde şi au emoţionat prin scenete

Aproximativ 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Eftimie Murgu” din Lugoj, au fost valorizaţi în serbările de Crăciun, pregătite cu multă măiestrie şi dăruire profesională de profesorii şcolii. Părinţii au fost prezenţi, încurajându-i şi apreciindu-i cu multe aplauze pe micii actori.

Talentul variat al copiilor s-a regăsit atât în scenetele prezentate într-o manieră originală, cât şi în programul de colinde însoţit de clinchete cristaline de clopoţei.

Serbare de Crăciun şi la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”

Într-un decor specific, lângă bradul frumos împodobit, elevii Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” au dat glas colindelor sfinte.

Atmosfera a fost caldă şi înălţătoare.

„Spectacolul nostru de Crăciun a constat în interpretarea de colinde, atât din partea elevilor de gimnaziu, cât şi a celor de liceu. De asemenea, corul şcolii a interpretat mai multe colinde care au reuşit să aducă liniştea şi pacea necesară sărbătorilor”, a declarat Alina Bogoevici, profesor coordonator.

Frumuseţea costumaţiilor celor mici şi decorul minunat le puteţi aprecia mult mai bine vizionând galeria foto de mai jos:

Şcoala Gimnazială Nr. 4

{gallery}scoala4_colinde_craciun_19122013{/gallery}

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”

{gallery}aurel_vlaicu_colinde_craciun_19122013{/gallery}

Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu”

{gallery}eftimie_murgu_colinde_craciun_19122013{/gallery}

Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”

{gallery}brediceanu_colinde_craciun_19122013{/gallery}

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE