- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Cinci noi foişoare vor fi amplasate în Lugoj! În ce situaţie se află cele existente

Mondial [1]Lugojenii vor avea în curând cinci noi foişoare în care să îşi petreacă, atunci când au timp, câteva momente de linişte şi răcoare, alături de vecini sau prieteni. Iniţiativa a fost făcută publică de primărie, care vrea montarea cât mai rapidă a locurilor de relaxare. Administraţia locală a făcut deja publice şi locaţiile în care aceste noi foişoare vor fi amplasate, după mai multe consultări cu reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari din zonele respective.

Contractul de furnizare a fost semnat joi, 21 august, iar cele cinci foişoare din lemn vor fi instalate în cartiere după cum urmează: în Micro I, lângă jocurile pentru copii, pe Splaiul 1 Decembrie 1918, pe faleză, în dreptul blocului nr. 36, în Micro IV, lângă elementele de joacă şi fosta centrală termică, în Micro V, în parc, lângă mesele de şah şi pe strada Timişoarei, Nr. 110, în faţa blocurilor A9 şi A10.

„În prezent, în municipiul Lugoj există patru foişoare, două în Cotu Mic, unul la troiţă şi altul la pasarelă, încă unul în potcoava de la Unic şi ultimul în Stadion 1, la locul de joacă pentru copii. Aceste foişoare le vor completa pe cele patru amplasate în oraş în anul 2012”, a declarat pentru Redeşteptarea Angelica Rus, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Lugoj.

În ciuda gestului social admirabil al administraţiei locale, cele patru foişoare de pe raza municipiului sunt într-o stare deplorabilă. Desenate, zgâriate sau pline de gunoi, locaţiile se curăţă o dată pe săptămână, însă în zadar. Nu de puţine ori, aceste foişoare au fost vandalizate de-a dreptul, ultima dată o mână de lugojeni urcând chiar şi o băncuţă pe acoperişul celui din potcoava de la Unic.

De asemenea, mai ales pe parcursul nopţii, locurile de relaxare sunt folosite ca loc de întâlnire pentru petrecăreţii care, ieşind din cluburi, caută un loc unde să îşi continue, în ciuda zgomotului pe care îl produc, distracţia.