"> FOTO! Burse municipale pentru aproape 80 de elevi lugojeni – Redesteptarea

FOTO! Burse municipale pentru aproape 80 de elevi lugojeni

 FOTO! Burse municipale pentru aproape 80 de elevi lugojeni

Astăzi au fost acordate burse municipale la 79 de elevi din unităţile de învăţământ lugojene. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Cinematograful Bela Lugosi, începând cu ora 13.00. Suma totală alocată burselor municipale pe semestrul II al anului şcolar 2013-2014 a fost de 30.625 lei. Cele mai multe burse au mers la colegiile „Hasdeu” şi „Brediceanu”.

În funcţie de specificul activităţilor extracurriculare desfăşurate de elevi, bursele municipale sunt divizate în două categorii – burse municipale civic-culturale şi burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelenţă – în valoare de 100 lei/ lună, de performanţă – în valoare de 75 lei/ lună şi de merit – în valoare de 50 de lei/lună. Astăzi s-au acordat 51 de burse civic-culturale şi 28 de burse sportive.

„Suntem printre puţinele oraşe, după Bacău şi Braşov, care au instituit acest sistem de burse municipale. Am vrut să-i scoatem pe copii din casă sau din baruri, să facă şi alte activităţi în afara şcolii fie în domeniul culturii, civic sau sportiv. Sămbătă vom premia sportivii lugojeni, cu 50.000 de lei pentru a încuraja performanţa într-un oraş cultural ca Lugojul”, a declarat primarul Lugojului, Francisc Boldea.

Elevii s-au bucurat foarte mult pentru premiile primite, considerând că astfel munca lor a fost răsplătită. Primăria Municipiului şi Consiliul Local Lugoj derulează programul de acordare a burselor municipale începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2011-2012.

Cristian Obeadă

2 Comments

  • Felicitari, dle. Primar!! Trecand peste ideea principala a articolului, imi pare nespus de „bine”, ca s-a ajuns ca cinematograful, in loc sa ruleze filme pentru lugojeni este folosit pentru diverse premieri sau orice alte manifestari care nu au nicio legatura cu scopul pentru care a fost construit. Oare nu ar trebui sa ne dati niste lamuriri legate de cinema? Ca doar nu a fost facut din banii dvs., ci din bugetul local, nu? Bugetul local unde sunt si banii lugojenilor. Explicatii…. Tipic dvs., lucrari care nu isi au rostul sau nu pot fi folosite.

  • Lugojul oras cultural?. Poate în visele edilului. Oras cultural cu un cinematograf pe care nu-l poti folosi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: