"> [FOTO] Altruiști! Elevii de la Brediceanu au adunat 3.730 de lei cu prilejul unui concert caritabil | Redesteptarea

[FOTO] Altruiști! Elevii de la Brediceanu au adunat 3.730 de lei cu prilejul unui concert caritabil

 [FOTO] Altruiști! Elevii de la Brediceanu au adunat 3.730 de lei cu prilejul unui concert caritabil

„E timpul să închizi ochii și să-ti amintești de Crăciunul copilăriei tale. E timpul să-ți amintești cum stăteai cu nasul lipit de geam încercând să-l vezi pe Moș Crăciun venind.”

Elevii Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” și-au propus să arate lugojenilor că nu sunt doar premianți cu repetiție la concursurile școlare, ci și altruiști. Astfel, luni, 16 decembrie, au organizat la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” un concert caritabil.

”A început așa, ca un fel de reîntoarcere în copilărie: în epoca piţărăilor bănățeni, a dubașilor, a fetelor de măritat colindate în serile de sărbătoare cu muzică populară și urături specifice, a gazdelor mândre care își împodobeau casele cu ce aveau mai frumos în lăzile de zestre și își umpleau mesele de bunătăți, în așteptarea cetelor de colindători. Dar a fost mult mai mult decât atât: o sărbătoare a talentelor și entuziasmului copilăresc și adolescentin, o întrecere, pe alocuri glumeață, pe alocuri stângace, pe alocuri emoționantă, dar 100% veritabilă și strălucitoare de zâmbete tinere, între diferitele grupuri de elevi care s-au întrecut în a prezenta publicului de părinți, bunici, colegi și profesori ai lor prezenți în sală, o pleiadă de cântece de Crăciun din repertoriul, cunoscut de mulți, românesc și internațional”, a declarat prof. Daniela Popovici.

La eveniment s-a cântat în română, în engleză, în germană și în franceză. Sărbătoarea s-a încheiat însă solemn, cu intonarea câtorva colinde tradiționale de către elevii din corul liceului, Filocalia.

Profesorii care au îndrumat tinerele voci au fost: Alina Bogoevici, Casian Bucovan, Mihaela Curea, Mihaela Ioncica, Astrid Tătar, Dagmar Lepcan. Elevii participanți, mai multe zeci, au fost din toate clasele de la a VI-a pana la a XII-a.

”În acest timp, în foaierul Teatrului Municipal Lugoj, care ne-a găzduit cu bunăvoința obișnuită sărbătoarea, a avut loc și Târgul caritabil cu vânzare de obiecte specifice sărbătorii de Crăciun, confecționate de elevii noștri sub îndrumarea doamnelor profesoare Teodora Popescu și Dana Petrovici la orele de Educație plastică și Educație tehnologică. Elevii de la stand, din clasele a IX-a D și a XI-a C, au fost supravegheați de doamnele profesoare Marcela Ilieș și Teodora Popescu”, adaugă prof. Daniela Popovici.

Fondurile obținute au fost pe măsura străduințelor elevilor și profesorilor organizatori. Din vânzările de la Târg au fost obținuți 930 lei, iar din donațiile colectate la intrarea în sala de spectacol, aproximativ 2800 de lei, care urmează a fi donați integral unor persoane cu probleme majore de sănătate și economice.

Dincolo de toate însă, a fost o seară de bucurie care a picurat, prin acordurile muzicii și ale vocilor colindătorilor, picături de har și liniște în sufletele tuturor celor prezenți, îngăduind ridicarea lor spre cunoașterea, repetată în fiecare an, a luminii divine a Nașterii Pruncului Iisus.

”Vă mulțumim tuturor, profesori și elevi, pentru implicare și vă dorim Sărbători luminate, pline de căldură, pace și armonie sufletească! Harul care v-a însoțit în această seară să nu vă părăsească nicicând!”, transmite prof. Daniela Popovici.

Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” a organizat și în trecut evenimente caritabile, încercând să aducă și în casele celor mai puțin norocoși, un strop de bucurie.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *