- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] Administrația locală și-a arătat prețuirea pentru seniorii Lugojului

Mondial [1]Seniorii Lugojului și cuplurile căsătorite care au împlinit 50 de ani împreună au fost recompensate cu premii și diplome din partea Primăriei Lugoj.

Este o frumoasă tradiție instituită de primarul Francisc Boldea, care a fost prezent  marți, 11 decembrie, la Cinematograful Bela Lugosi, pentru a acorda aceste premii.

Au primit diplome, buchete de flori și câte o sumă simbolică de 300 de lei 16 seniori nonagenari, născuți în anii 1927 și 1928.

Dintre cei care au împlinit 90 de ani și au depus actele la Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj, zece sunt bărbați și șase sunt femei. În total, la ora actuală, municipiul Lugoj are 37 de persoane care au peste 90 de ani.

Printre cei premiați s-a aflat și colonelul Traian Cismașu, fost consilier județean.

La acordarea premiului, primarul Boldea a spus: ”Ați fost comandantul Garnizoanei militare a Lugojului atunci când actualul Mitropolit Ioan era soldat la Lugoj”.

Au mai fost premiate, cu aceeași sumă, 21 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

”Cei care sunt împreună de cinci decenii sunt modele de viață, care și-au respectat jurământul nupțial de a fi împreună și la bine, și la greu. Eu sunt căsătorit din 1971, am ”doar” 47 de ani de mariaj și respect în mod deosebit acest lucru”, a punctat primarul.

Toți cei prezenți au vizionat un film documentar de prezentare a Lugojului.

La festivitate au mai fost alături, alături de Angelica Uscat, director executiv la Direcția de Asistență Socială Comunitară din Lugoj, viceprimarul Cristian Galescu, consilierii Gheorghe Ban, Doris Bondoc  și Gerlinde Opriș.