- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

[FOTO] A început duelul vocilor! Start în Concursul Internaţional de Canto ”Tiberiu Brediceanu”

Mondial [1]

Vineri, 10 mai, la ora 16, a fost dat startul Concursului internaţional de canto ”Tiberiu Brediceanu” – Lugoj, ediţia a doua, 2019.

După mesajele prof. dr. Constantin Tufan Stan, muzicolog – din partea organizatorilor, prof. Liliana Bidiviu, directoarea Şcolii de Muzică ”Filaret Barbu” – din partea gazdelor şi viceprimarului Cristian Galescu – din partea administraţiei locale, a început duelul vocilor.

Acesta a fost unul impresionant, iar cei prezenţi nu au simţit când au trecut mai bine de două ore până ce etapa eliminatorie s-a încheiat.

Prima intrată în concurs a fost soprana Marina Santrač (din Vârşeţ, Republica Serbia), care s-a adresat juriului şi audienţei în limba română.

Ea a fost acompaniată la pian de Marcela Sorina Cristea.

Au urmat soprana Miriam Tămășilă, baritonul Andrei Cocîrlea, mezzosoprana Antonia-Cosmina Stancu şi baritonul Aurelian-Mihai Filip.

Concursul a continuat cu cele câte două piese interpretate de Adelina-Maria Cociobanu, mezzosoprană, Anna-Mária Vinczi, soprană, Virineia Pîrnău (Republica Moldova), soprană, Bronislaw-Anton Babiaș, bas, Roana Iancu, soprană, Florina Dan (Transcarpatia, Ucraina), soprană şi Ionuț Godja, bariton.

Prof. univ. dr Emilia Cristescu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Evelin Andreea Roman de la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timişoara au asigurat acompaniamentul la pian.

La sala de concerte ”Elisabeta Toth” a şcolii de muzică lugojene, fiecare participant a dat tot ce a avut mai bun, fiind în competiţie nu numai cu ceilalţi colegi de scenă, ci şi cu el însuşi, într-o permanentă autodepăşire.

Din culise, am cules impresiile specialiştilor care confirmau valoarea participanţilor, aflaţi într-un grup valoric compact.

Juriul, condus de prof. univ. dr. Georgeta Stoleriu, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, va avea, cu siguranţă, o misiune grea în desemnarea finaliştilor.