Peste 10.000 de oameni au vizitat, ieri și astăzi, orașul Buziaș din judeţul Timiș, acolo unde a avut loc ediția cu numărul 6 a Festivalului Papricașului și Vinului. Devenită deja o tradiție, sărbătoarea a atras în acest an mai mulți vizitatori decât în restul edițiilor anterioare, motiv de bucurie pentru organizatori și comercianți.
Numărul ceaunelor din acest an a fost de 55, concursul pentru desemnarea celui mai gustos papricaș fiind unul aprig. La final de competiție, cel mai bun papricaş a fost ales cel al unei firme din Satu Mare. De asemenea, o atracție inedită la această ediție a fost zacusca de 700 de kilograme făcută de Uica Mihai. Renumitul bucătar, realizator al unei emisiuni la televiziunea națională. dar şi responsabilul cu reţetele în redacţia Redeşteptarea, a fost una dintre atracțiile evenimentului, bucurând prin prezență, dar și prin preparate publicul.
Pe scena festivalului au urcat nume importante din muzica populară bănățeană, dar și ansambluri folclorice din zona Banatului. Dintre soliștii vocali care au prestat s-au numărat Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Traian Barbu, Luminița Istodor, Mircea Cârțișorean și alții.
Evenimentul, care a început sâmbătă, a fost coordonat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și s-a bucurat ca de obicei de un real succes. Din cauza numărului mare de vizitatori, poliția rutieră a trimis oameni în teren, pe străzile din oraş, pentru a sprijini șoferii în a circula cu cât mai mare uşurinţă. Pentru a fi prezenți la festival, unii vizitatori şi-au parcat maşinile la intrarea în oraș, de unde au mers pe jos până în parc, acolo unde s-a desfășurat petrecerea.
Mie imi pare rau ca am mai fost si anul acesta la fetivalul de la BUzias, dar este ultimul an in care EU mai merg!!!!! Am fost luat drept fraier si am fost tratat ca atare: papricas de berbecut de la „Uica” si papricas de porc, fiecare cu doar un cub de carne de sub 1,5 cm, cartofi cruzi, vin alcoolizat, dar toate vandute la pret de opera de arta! Inghesuiala si proasta organizare cat poate sa cuprinda prostul gust administrativ: vezi drumul de peste o juma’ de ora de la Mosnita la podul peste Timis de dupa Albina, pentru 3-4 km. O RUSINE! Pentru mine este ultimul an in care mai merg sa fiu umilit! Multumesc asociatiei pt. dezvoltarea Buziasului (sau trebuie sa scriu buzias?!?)
Brandul „Uica” e doar o goliciune ambalata iscusit. In realitae un gol fara forma si fara fond, poate mai amplu decat o gaura neagra. Imi pare rau pt Uica Mihai, dar asta e realitatea actuala!
Mi-as da si eu cu parerea referitor la acest festival: organizare proasta, mancare saracacioasa pentru pretul cerut, locul prea mic pentru numarul de vizitatori, fum cat incape, locuri de parcare 0, gunoi peste tot, galagie infernala, aceleasi kitschuri de plastic vandute la tarabe, nici un suvenir adevarat.
Dle Iosa, ati fost la Bodo, exista grad de comparatie intre cele 2 festivale? Stiu ca nu se pot compara la mediatizare (cel din Buzias a fost puternic promovat in TM), dar organizarea si curatenia au fost mult peste cea de la Buzias. Si nu e primul an, asa de tot timpul.