Ultima oră

Foştii directori ai Electrica Banat, condamnaţi DEFINITIV la închisoare cu executare. Directorul general al companiei a fost achitat

livius mileaCurtea Supremă a emis, ieri, sentinţa finală într-unul din cele mai importante dosare de corupţie din Banat, dosarul „Electrica Banat", în care foştii directori ai companiei au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie. Singurul care a fost declarat nevinovat a fost directorul general al companiei Silviu Lucian Boghiu. Fostul director general al Electrica Banat, Livius Milea a fost condamnat la şase ani de închisoare. 

Mondial

livius mileaCurtea Supremă a emis, ieri, sentinţa finală într-unul din cele mai importante dosare de corupţie din Banat, dosarul „Electrica Banat”, în care foştii directori ai companiei au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie. Singurul care a fost declarat nevinovat a fost directorul general al companiei Silviu Lucian Boghiu. Fostul director general al Electrica Banat, Livius Milea (foto) a fost condamnat la şase ani de închisoare. 

Dosarul „Electrica Banat” a explodat în 2005. Procurorii PNA de la vremea respectivă au trimis în judecată mai multe persoane din conducerea Electrica Banat, acuzate că au cumpărat de la un anume Vasile Croitoru echipamente contrafăcute, la preţ de echipamente Siemens. În schimbul contractelor păguboase, şefii Electrica au primit mită sub formă de bani şi maşini.

După opt ani de procese, toţi directorii Electrica Banat au fost condamnaţi la închisoare. Singurul care a fost achitat a fost directorul general al Electrica România, Silviu Lucian Boghiu, acuzat de procurori că a „ordonat” contractele păguboase la mai multe filiale Electrica din ţară.
Prima fază a procesului „Electrica Banat” s-a judecat la Tribunalul Timiş. Sentinţele de aici au fost atacate cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, magistraţii de aici reducând pedepsele unora dintre inculpaţi. Astfel, dosarul a ajuns în recurs la Curtea Supremă, unde ieri s-au emis sentinţele finale:

Vasile Croitoru- beneficiarul contractelor cu Electrica – 8 ani (10 ani -prima instanţă)

Dan Viorel – fost director la Societatea de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Banat – 7 ani (8 ani -rima instanţă)

Ioan Livius Milea – fost director general Electrica Banat. Acuzaţii: luare de mită, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi spălare de bani. Pedeapsa: 6 ani (8 ani -prima instanţă).

Erimescu Gheorghe – fost director comercial SISE Electrica Banat. Acuzaţii: complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa: 5 ani (6 ani -prima instanţă)

Boc Sorin – fost director economic al SISE Electrica Banat. Acuzatţi: complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa: 5 ani (6 ani -prima instanta)

Crudu Iulia Anca – fost sef Serviciu Aprovizionare la SISEE. Acuzatii: complicitate la abuz in serviciu. Pedeapsa: 5 ani (6 ani prima instanţă)

Sotica Costica Kaiser – Acuzaţii: complicitate la abuz în serviciu.Pedeapsa: 5 ani (7 ani -rima instanţă)

Spiridon Ioan – Acuzaţii: complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa: 5 ani (7 ani -prima instanţă)

Dumitru Gheorghe – Acuzaţii: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pedeapsa: 4 ani (5 ani -prima instanţă)

Neacşu Petre – Acuzaţii: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pedeapsa: 3 ani (3 ani şi 3 luni -prima instanţă)

Paul Gălăţanu – Acuzaţii: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pedeapsa: 3 ani (3 ani şi 6 luni -prima instanţă)

Staicu Ioan Daniel – Acuzaţii: complicitate la spălare de bani. Pedeapsa: 3 ani (3 ani şi şase luni -prima instanţă)

Ionel Pintilie – Acuzaţii: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani. Pedeapsa: 3 ani (3 ani şi şase luni -prima instanţă)

Căpitanu Gigel – Acuzaţii: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pedeapsa: 3 ani (4 ani -prima instanţă)

Şerban Cornelia – Acuzaţii: fals intelectual. Pedeapsa: 1 an cu executare (1 an şi 3 luni cu suspendare prima instanţă)

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE