- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Fostul primar de la Criciova, ridicat de DIICOT în dosarul facturilor false

Mondial [1]Petru Rosoca, primarul demisionar al comunei Criciova este cercetat de oamenii legii într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de D.I.I.C.O.T Mehedinţi.

Fostul edil a fost “vizitat” în cursul acestei dimineţi de două dube cu mascaţi la domiciliul său din satul Cireşu, a fost ridicat de anchetatori şi condus la Drobeta Turnu Severin pentru declaraţii, conform unor surse care au vrut să-şi păstreze anonimatul. Percheziţia a avut la bază descoperirea de documente care să certifice implicarea omului de afaceri cireşean în fenomenul facturilor false care a cuprins România în ultimii ani.

Potrivit anchetatorilor, implicaţi în emiterea de facturi false sunt tot romii din Strehaia, care ofereau documentele administratorilor unor firme. Societăţile le înregistrau în contabilitate pentru a-şi diminua veniturile impozabile. Ulterior, banii erau returnaţi, mai puţin comisionul celor care emiteau documentele.

Pe lângă Cireşu, lucrătorii D.I.I.C.O.T Mehedinţi au efectuat percheziţii la alte 25 de adrese din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj. Conform oamenilor legii, prejudiciul creat în acest mod se ridică la peste două milioane de euro.