Ultima oră

Fostul polițist lugojean Marian Temu interceptat în ancheta de la vârful Poliției: „Nu are rost să ne punem cu ăștia că până la urmă ei conduc. Politicul”

Ancheta DNA în care au fost arestați șefii Poliției Timiș și primarul din Recaș scoate la iveală detalii incredibile despre modul în care s-a încercat eliminarea unui polițist cinstit. La un moment dat șeful Poliției Recaș, Marian Temu, plecat la Recaș de la Lugoj, îi spune subalternului său „neascultător” să se supună politicului pentru că „ăștia conduc”.

Marian Temu a fost arestat preventiv alături de șefii IPJ Timiș foto: pressalert.ro

MondialCinci șefi de poliție au fost arestați pentru 30 de zile, alături de primarul din Recaș, Pavel Teodor. Intrat în politică în urmă cu doi ani și trecut deja de la PNL la PSD prin ordonanța traseiștilor, primarul Teodor, a pus la punct adevărate scenarii de film pentru a scăpa de Dumitru Duma, un polițist din oraș care a refuzat să asculte de ordinele sale.

Acesta din urmă a amendat localnici prinși în ilegalitate sau mașini ale omului de afaceri Eugen Milutinovici, apropiat de PSD și cu interese comerciale în zona Recașului, deși i s-a cerut să nu facă asta, după cum arată surse din justiție. Polițistul Dumitru Duma a fost considerat un agent-problemă de către primar dar și de către șeful Poliției Locale din Recaș, Doru Berzesc. Surse judiciare au declarat că, în interceptările telefonice realizate de SRI, primarul s-a arătat dispus chiar să manipuleze mai mulți localnici pentru a face un miting cu ocazia căruia comunitatea să solicite mutarea polițistului de la Recaș.

Primarul i-a verificat inclusiv pe copiii agentului, mai arată sursele amintite. Potrivit pressalert.ro, într-una din discuțiile telefonice primarul a spus că nu se lasă până nu îi „extermină“ familia polițistului Duma. De altfel, la comanda primarului Pavel Teodor, viceprimarul din Recaș, Alin Neamţu, şi şeful Poliţiei Locale, Berzescu Doru Adrian, s-au dus la Liceul Teoretic Recaş, în biroul directoarei liceului, și s-au interesat cine este prietena fiului polițistului.

Potrivit aceleiași surse, fata a fost chemată în biroul directorei, moment în care viceprimarul și polițistul i-au pus mai multe întrebări despre fiul polițistului: dacă este o persoană agresivă, dacă este predispus la acte de vandalism și dacă el a provocat distrugerea jardinierelor de pe marginea aleii pietonale care face legătura între liceul teoretic și centrul orașului Recaș, întrucât cu o seară înainte, care a coincis cu balul bobocilor, s-ar fi produs astfel de distrugeri. Fata le-a spus că nu îl crede în stare pe băiat de așa ceva și a plecat acasă plângând.

Potrivit aceleiași surse, pentru aplanarea situației de la Recaș, șeful Poliției Timiș, comisarul Sorin Munteanu, a fost sunat direct de către președintele Consiliului Județean Titu Bojin. „Ştiu domn’ preşedinte de Recaş. Acolo unica soluţie e să-i desfiinţăm funcţia şi să ducem copilul acela, nu ştiu unde să-l ducem că deja ne face (…). Astăzi îs fetele de la consiliere psihologică, îi iau la întrebări pe toţi şi o să facă un raport pe factorii destabilizatori ăia doi şi n-am avut soluţie. Dacă n-am discutat săptămâna trecută o dată. L-am dus şi pe primar, dar văd că acesta nu înţelege. Cred că-i şi bolnav psihic, nu ştiu ce dracu-i cu el. Cât de urgent, zilele ăstea o să luăm măsura să dispară de acolo. N-am altă soluţie. Eu am crezut c-o înţeles, dar nu a înţeles nimic. (…) O rezolvăm!“, ar fi spus Sorin Munteanu. Ulterior, agentul-problemă s-a întâlnit cu psihologul IPJ, care i-a spus polițistului Duma că cei din conducere sunt amenințați cu controale de la MAI și IGPR dacă nu rezolvă situația de la Recaș.

În tot ce a făcut împotriva polițistului Duma, primarul a avut și sprijinul șefului Poliției din Recaș, Marian Temu. „Nu are rost să ne punem cu ăstia, că până la urmă ei conduc. Politicul“, i-ar fi spus Temu polițistului-problemă.

Judecătorul care i-a arestat pe șefii Poliției Timiș și pe primarul din Recaș a reținut gravitatea faptelor cu care au acționat inculpații. „Este indiscutabil că, din conţinutul interceptărilor, care constituie  principala probă, până în prezent, rezultă o stare de fapt clară, din păcate endemică pentru societatea românească. Reprezentanţi ai autorităţii locale care confundă urbea ce trebuie să o servească cu un bun propriu (…), lideri ai instituţiilor Statului, în mod normal neaserviţi politic, implicaţi în activităţi politice sau susţinători ai oamenilor politici, faţă de care  manifestă o obedienţă greu de descris, deturnarea activităţilor specifice muncii de poliţist în scopuri personale sau de susţinere a activităţilor politicienilor,  sunt fenomene generalizate la nivel naţional, fără ca, de cele mai multe ori, să fie cunoscute şi cu atât mai puţin sancţionate”, a atras atenția judecătorul Adriana Stoichescu.

În motivarea deciziei de arestare a inculpaților, judecătorul a reținut chiar cinismul cu care s-a acționat împotriva polițitului Duma. „Cinismul de care dau dovadă inculpaţii în tentativele lor de a elimina elementul care nu li se supune este greu de imaginat într-o societate normală. Aceştia, într-un total acord, atât între ei cât şi cu alţi factori decidenţi, aşa cum rezultă din interceptări, încalcă orice normă legală şi morală pentru a-şi  atinge scopul. Acesta este acela de a asigura politicului un confort total în desfăşurarea activităţilor  mai mult sau mai puţin licite“, a mai arătat magistratul.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Fostul polițist lugojean Marian Temu interceptat în ancheta de la vârful Poliției: „Nu are rost să ne punem cu ăștia că până la urmă ei conduc. Politicul”

  1. Imi cer scuze pentru greselile de ortografie care sunt din cauza tastaturii telefonului !

  2. Acum de ceva vreme jurbalistii Lugojeni se concentreaza doar pe cazul acesta,propun ,imi doresc si cred ca azi ,maine ,in aceste zile ,sa se sesizeze cu totii sa treaca si pana la Lugoj ,orasul meu de bastina,”murdarul” meu oras,”spagarul” meu oras ,”coruptul” pe oras ,din cauza d-lui Claudiu Chebici care a reusit el prin relatiile lui sa musamalizeze orice scandal in care a fost implicat. Acum ma adresez in mod directi tie ,omului de nimic 🙂 : exista persoane umilite de tine ,copii in care sufletul de multe ori a plans ,copii cu nevoi , mame inlacrimate ,sotii indurerate ,te intreb ,si de-o potriva ma intreb ?!?: trebuie sa iasa lumea pe strada sa-si strige durerea sa se faca dreptate ?!,oricum reclamatiile vor veni ..asteapta ,asa pe rand ,un caz musamalizat ,poate fi cireasa de pe marele tau tort ,nimicule,neinsemnatule !!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE