"> Formaţia Rockabil își va lansa oficial cel de-al doilea material discografic la Music Pub | Redesteptarea

Formaţia Rockabil își va lansa oficial cel de-al doilea material discografic la Music Pub

 Formaţia Rockabil își va lansa oficial cel de-al doilea material discografic la Music Pub

Formaţia Rockabil își va lansa oficial cel de-al doilea material discografic care poartă numele de „Un cântec promis“, o continuare firească a discului de debut.

Evenimentul va avea loc la Music Pub, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 21. Suport artist 15 lei.

”Acest al doilea album al trupei Rockabil a apărut din necesitatea firească de-a continua ceea ce au realizat membrii trupei de-atunci, cu Începuturi, discul de debut. Fiecare din cei care au venit la pupitrele lăsate libere în 2013, mă refer la Grigore Bujor Hariga – chitară solo, eu, Valentin Ivănescu – vocal, chitară bas, claviaturi, ocazional Adi Văduva – chitară bas, vocal și Petre Prisăcaru – tobe, alături de Marian Drăghia – chitară solo, vocal, membru fondator, și-au adus aportul cu compoziții, texte, idei, care s-au lucrat împreună, dar au lăsat amprenta proprie asupra pieselor originale care alcătuiesc acest CD. Am început lucrul la acest album in toamna anului 2017 și l-am finalizat la începutul lui decembrie 2019. Doar una din piese și anume Colinda, am imprimat-o în decembrie 2015, ocazie cu care am și postat un videoclip pe youtube. Actualul album conține 10 piese originale cu excepția Colindului, care e o prelucrare după un minunat cântec tradițional de Crăciun,  pe care l-am auzit interpretat de un grup de studenți la Teologia de la Sibiu, cu ocazia primului Crăciun liber petrecut de mine în Ardeal, la Crăciunel, în 1989. Am fost cu toții de acord să-l includem pe acest disc, mai ales ca lansarea albumului e în preajma Crăciunului. Ca orientare stilistică, materialul de față e în registrul melosului bănățean, care ne-a marcat pe noi toți, ca muzicieni, rodați însă în decade diferite. Deși gusturile n-au fost întotdeauna aceleași, am hotărât totuși să abordam mai multe stiluri muzicale, în așa fel, încât materialul de față să fie cât mai divers. Există rock clasic cu influențe arhaice, jazz-rock, blues, piese de atmosferă, în fine pop-rock”, ne declară Valentin Ivănescu.

Deocamdată, discul poate fi achiziționat cu ocazia diferitelor apariții în cluburi, festivaluri etc., sau doritorii pot comanda direct, accesând pagina de facebook a formației Rockabil.

 

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *