Ultima oră

Forfotă mare în unităţile de învăţământ lugojene! Peste 6.000 de elevi au intrat în noul an şcolar

Copiii au păşit în prima zi de şcoală alături de bunici sau de părinţi, îmbrăcaţi frumos şi cu flori în mână pentru dascăli

MondialClopoţelul a sunat, în această dimineaţă, la toate şcolile din oraş, anunţând începerea unui nou an şcolar. Cei peste 6.000 de elevii lugojeni de toate vârstele au păşit în curtea şcolilor cu emoţie şi bucurie la revederea cadrelor didactice şi a colegilor. Festivităţile de deschidere au început în jurul orelor 9.00 sau 10.00, în funcţie de ce a decis conducerea fiecărei unităţi de învăţământ, şi au durat aproximativ o oră. Mai apoi elevii au primit manualele, orarul, iar de marţi vor începe cursurile.

Încă de la primele ore ale dimineţii, nu puteai arunca un ac în holul Şcolii Gimnaziale „Eftimie Murgu”. Cei mai mici dintre şcolari, cu buchete mari de flori, cu părinţi sau bunici de mână, au venit devreme să-şi găsească locul. Curioşi să afle ce îi aşteaptă, bucuroşi că îşi pot etala hăinuţele şi pantofii noi, ghiozdanele cu personaje din desene animate, cei mici au asigurat doza de entuziasm necesară pentru prima zi de şcoală. Mai emoţionaţi decât ei au fost părinţii şi bunicii care nu i-au scăpat din ochi o clipă.

„E o zi foarte emoţionantă, sunt foarte bucuroasă pentru fetiţa mea. Sper să fie un an strălucit pentru ea şi să înveţe foarte bine”, ne-a spus o mămică.

La „Anişoara Odeanu”, micuţii care au păşit pentru prima dată pe poarta şcolii au fost întâmpinaţi de mascota „Iepuraşul Bunny”, dar şi de doamnele învăţătoare care i-au primit cu cuvinte frumoase şi încurajatoare. Nu mai puţin curioşi să afle ce îi aşteaptă au fost şi elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”. Ei şi-au întâlnit, azi, pentru prima oară colegii şi diriginţii.

„Din nefericire este o zi cam urâtă pentru un început de an şcolar, dar sperăm că celelalte zile vor fi mult mai frumoase. Am emoţii, dar sunt şi foarte entuziasmat. Sper că mă voi înţelege bine cu colegii mei şi de asemenea, sper să am rezultate foarte bune”, ne-a spus un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”.

Cadrele didactice au dorit să le ureze elevilor mult succes în noul an şcolar.

„Fiecare clopoţel este de fiecare dată altul şi nou şi este un început. Este un început atât pentru noi, care nutrim în fiecare an emoţii noi cu elevii noştri, mai noi sau mai vechi, şi bineînţeles pentru copiii care îşi schimbă mediul sau încep un an împreună cu aceia care nouă luni de zile le vor fi fraţi şi surori. Le doresc mult succes”, a declarat prof. Anda Petruescu – director adjunct Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”.

Grădiniţele şi creşele din Lugoj s-au pregătit şi ele pentru venirea piticilor. Micuţii au păşit timid pragul gradiniţelor alături de părinţi şi bunici.

Conform calendarului, anul şcolar 2014-2015 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie la 12 iunie 2015.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Forfotă mare în unităţile de învăţământ lugojene! Peste 6.000 de elevi au intrat în noul an şcolar

  1. Incredibil cat de comunist sunt aranjate salile si aranjati elevii in clasa! Cred ca imaginile cu salile de clasa sunt de la Colegiul „Hasdeu”. Chiar nu gandeste nimeni acolo? Inclusiv sala aceea noua tot in stil comunist este asezata! Elevii isi vad cefele, iar noi vrem ceva modern! Vai, vai!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE